Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

28. 03. 2013

Eucerin Sun preparati za lice

Medicinska kozmetika za zaštitu od sunca

U utorak, 26. marta u hotelu "Falkensteiner" održana je promocija Eucerin Sun preparata za sunčanje. Posetioci su imali priliku da se informišu o najvažnijim pitanjima kada je u pitanju zaštita prilikom izlaganja suncu, a u tome su im pomogli Nada Miletić Nevajda, direktorka farmaceutskog sektora Beiersdorfa, Dragana Palfi, brend menadžerka Eucerina  i prof dr Ljiljana Medenica, koja je posebnu pažnju posvetila temi foto starenja. Na kraju oficijalnog dela predavanja, mališani iz hora "Čarolija" pod dirigentskom palicom Leontine Vukomanović otpevali su pesmu "Dan sunca" doprinoseći da snežni dan bude obojen u vesele boje i optimističnu atmosferu. 

      

Eucerin® je program medicinske kozmetike koji, od samog osnivanja, sarađuje sa dermatolozima. Poslednjih godina, posebna pažnja je posvećena formulisanju preparata za efikasnu zaštitu od sunca. Poseban fokus je na specifičnim potrebama različitih delova kože, kao što je, na prvom mestu, osetljiva koža lica. Ovo područje našeg tela je najviše izloženo sunčevom zračenju.

Postoji mnogo razloga zbog kojih volimo da osetimo tople zrake sunca na svojoj koži. Sunčeva svetlost izaziva lučenje endorfina - hormona koji čine da se osećamo srećni - trenutno poboljšava naše raspoloženje i rasteruje “mračne” misli. Takođe, pomaže našem telu da proizvodi vitamin D, koji prirodno jača imuni sistem. Drugim rečima, sunce i njegova toplota su od suštinskog značaja za naš opstanak.

Važno je imati na umu da svaki put kada izlažemo svoju kožu UV zracima, DNK naše kože biva oštećen, što za posledicu ima prevermeno starenje kože. To dovodi do gubitka elastičnosti i gubitka kolagena, do pojave bora, staračkih pega i grube kože.

Čak i kada je oblačno, UV zraci su prisutni i mogu oštetiti našu kožu. Iako nam izlaganje suncu pruža tamniji ten, štetno dejstvo se akumulira, a preterana izloženost UV zracima može dovesti do ozbiljnih oštećenja kože, pa i do raka kože.

Upotreba adekvatne kreme za zaštitu od sunca je veoma važna, međutim čak i najbolja zaštita od sunca može propustiti UV zrake da prođu i izazovu oštećenja ćelija u dubljim slojevima kože.

Rešenje za to je DNK zaštita. U procesu unapređenja asortimana preparata za lice Eucerin® Sun, stručnjaci za kožu su razvili sveobuhvatnu zaštitu protiv suncem prouzrokovanog oštećenja kože - kako u površinskim, tako i u dubljim slojevima kože. Pored toga, novi Eucerin® Sun preparati za lice pružaju biološku zaštitu kože iznutra.

Preparati za lice sa izrazito prijatnom teksturom su razvijeni da zadovolje potrebe različitih tipova kože. Eucerin Sun Mat Fluid je pogodan za kombinovanu i masnu kožu, dok je Eucerin Sun krema idealna za normalnu i suvu kožu.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Džesika Alba i Braun kampanja #breakfree

Džesika Alba i Braun kampanja #breakfree

Džesika Alba laniranjem kampanje Breakfree poziva žene da se međusobno ohrabre ...

Tom Tailor proleće/leto 2014.

Tom Tailor proleće/leto 2014.

Nova kolekcija za nosu sezonu ...

Parfois– već u prolećnim tonovima

Parfois– već u prolećnim tonovima

Retro Sport, Craft Culture, Easy Going i Pastel Fever ...

Butik Ana

Butik Ana

Lepi, vredni i unikatni pokloni ...

Movem novogodišnji popust!

Movem novogodišnji popust!

BOSS Hugo Boss, Canali i Trussardi do 20% ...

Search