Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 06. 2012

9 zapovesti za savršenu kožu

Počnite da ih poštujete!

Koža je najveći organ tela i zto zaslušuje najviše pažnje, nege i održavanja. Postoje neke opšte smernice koje po mišljenju SML redakcije treba pratiti i zato vam predstavljamo 9 zapovesti za negovenu, zdravu i lepu kožu u svakom trenutku:

1.Hidrirana koža ne samo što izgleda bolje, čvršće, ujednačeno I zdravo, već je I jača, otpornija I bolje podnosi spoljne uticaje, zato počnite da koristite hidrantne kreme I losione, kao I gelove za tuširanje koji hidriraju kožu. Poželjni sastojci su jojoba, urea, mineralna ulja, glicerin I pantenol.

2.Da biste sprečili crvenilo I iritacije, pogotovo ako imate osetljivu kožu, koristite proizvode bez mirisa, alkohola i veštačkih boja. Što su prirodniji i PH neutraliniji proizvodi koje koristite, to bolje.

3.Pazite na ishranu! Zdravija ishrana ne čini promene samo u kilaži već čini čuda I za vašu kožu. Zeleni čaj, na primer, bori se sa alobodnim radikalima I štiti kolagen, losos je bogat omega 3 kiselinama koje potpomažu regeneraciju kože, mladi krompir je pun antioksidanata i beta-karotena, borovnice I njihova antioksidantna svojstva štite ćelije kože, dok spanać pomaže u očuvanju vida.

4.San je vaš saveznik! Dok čvrsto spavate vaše telo proizvodi hormi+one koje podstiču rast ćelija a ako još nanesete kremu protiv bora, efekat je dvostruki! Takođe, vodite raluna da su čaršavi u kojima spavate meki jer vremenom, trljanje kože o grubu posteljinu može samo da podstakne stvaranje bora.

5.Radite piling redovno da biste uklonili mrtve ćelije kože. Bilo da koristite piling, kupke sa granulama a čak I kad brijete noge, mrtve ćelije koje zapušavaju pore nestaju i otkrivaju sjajnu, čistu kožu ispod.

6.Izloženost suncu I spoljnim uticajima, kao I godine utiču na elastičnost kože, ali na sreću, borba sa tim postaje lakša. Dakle, kreme koje sadrže sastojke koji zatežu kožu I podstiču cirkulaciju kao što su anticelulit kreme, su vaši saveznici za zategnutu kožu. Sastojci poput kofeina u običnim kremama zaista će mnogo učiniti za kožu tela I lica.

7.Sprečite bore. Najbolji način da sprečite bore da se pojave su dobre navike, tako su sunčanje I cigarete prvi neprijatelji kože koji oslobađaju slobodne radikale I oštećuju ćelijsku DNK. Redovna primena krema koje podstiču stvaranje kolagena od glave do pete, kao što su kreme sa retinolom, pomoćiće da koža bude čvršća I pojačaće stvaranje kolagena. Ako je koža “žedna” bore će biti lakše vidljive, zato su hidrantne kreme veoma bitni deo svakodnevne nege protiv bora.

8.Preplanula koža može učiniti da izgledate zategnuto I vitkije, ali izbegavajte štetne sunčeve zrake. Umesto toga, koristite kreme za samopotamnivanje ili airbrush ten tretmane u salonima. Aktivni sastojak u tim proizvodima je DHA, koji reaguje sa spoljnim slojevima kože I čini da potamne. Ako želite da ten duže traje I da bude ravnomerniji, koristite losion sa DHA I vaša koža će imati nežni I suptilni sjaj, ili se jednostavno odlučite za losion sa sjajnim česticama.

9.Mislite unapred. Ako želite da vaša koža I u budućnosti izgleda dobro, koristite kreme sa zaštitnim faktorom I leti I zimi. Prvi efekti UVB  zraka su odmah vidljivi na koži I oni čine da pocrnimo, ali UVA zraci prodiru mnogo dublje u tkivo I prave mnogo više nevidljive štete čije posledice dolaze tek kasnije. Zato je zaštita od sunca obavezna, pogotovo u letnjim mesecima.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search