Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

28. 09. 2017

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

Ukoliko želite lepu i zdravu kožu, izuzetno je važna redovna upotreba odgovarajućih sredstava za uklanjanje nečistoće sa lica, a jedna od najčešćih zabluda je i to da je čišćenje lica potrebno samo ukoliko je na njega prethodno naneta šminka.

Čišćenjem lica uklanjaju se odumrle ćelije i nečistoće iz spoljašnje sredine koje se nakupljaju na koži, smanjuje se verovatnoća zapušenja pora i broj bakterija na koži.

Prilikom odabira sredstava za negu kože, posebnu pažnju treba da obratite na tip kože, godišnje doba, starost i pol.

Svakodnevna rutina kada je koža u pitanju, treba da se sastoji iz 3 osnovna koraka: čišćenje, toniranje, hidratacija.

Čišćenje je neophodan korak u nezi lica. Na taj način otklanjamo sve izumrle ćelije kao i svu prašinu i prljavštinu koja može da zapuši pore na licu. Izuzetno je važno da pre čišćenja lica prvo operete ruke. Prilikom čišćenja lica korišćenje samo obične vode nije dovoljno, pa neka vaš izbor za čišćenje lica bude krema, sapun, pena, mleko… Za koji god proizvod da se odlučite nanosite ga uvek prstima, kružnim pokretima od brade ka čelu i od unutrašnje strane lica, ka spoljnoj. Kada završite sa čišćenjem višak proizvoda uklonite vatom, tupferima ili isperite vodom.

Toniranje predstavlja drugi korak u čišćenju lica. Korišćenjem tonika uklanjaju se ostaci nečistoće i šminke. Podiže se pH nivo kože i ostavlja je čistom i spremnom za kremu. Takođe, tonik doprinosi zatezanju kože i skupljanju pora. Nakon nanošenja tonika na lice nije potrebno ispiranje.

Kao treći i poslednji korak u svakodnevnoj nezi i čišćenju lica jeste hidratacija. Na savršeno čisto i spremno lice nanosi se krema. Prilikom izbora kreme vodite računa o tipu kože (masna, suva, dehidrirana, anti-age) kao i da li je u pitanju dnevna, noćna ili zaštitna krema. Utrljavanjem kreme, vaša koža je nahranjena, meka i spremna za šminku. Ne zaboravite da kremu nanesete na vrat i dekolte ali i na usne. Više kreme ne znači i više nege.

Koža lica zahteva čišćenje bar dva puta dnevno. Idealno je da je čistite ujutru i uveče pre spavanja. Takođe, kvalitetan san i odmor utiču na lepotu vaše kože. Zato pored redovne nege i čišćenja lica, podarite sebi i svojoj koži neophodan odmor.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search