Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 11. 2012

Nega tela

Kratki saveti za uspeh

Nega kod kuće je svakodnevni ritual koji svaka žena obavlja na različite načine, ali postoje mali saveti i trikovi za negu i relaksaciju koji svakoj ženi mogu biti od koristi i SML ih za vas okuplja na jednom mestu:

Velike kompanije koje proizvode razne proizvode za lepotu su nas naučili da je bolje koristiti više različitih proizvoda za lepšu kožu. Međutim, preterano korišćenje nekih proizvoda može da dovede do suprotnog efekta. Ono što je najbitnije je da vaša koža uvek bude čista, i da ne preterujete sa nanošenjem raznih proizvoda preko dana i noći.

Tokom hladnog vremena potrebno je hidrirati suvu kožu. Najbolji način da se to postigne je da se prvo uradi piling celog tela. Tek posle toga nanesite kremu, najbolje onu koja u sebi ima vitamin A, koji pomaže da koža postane otpornija.
Suvo, zimsko vreme traži da se drugačije ophodite prema svojoj koži. Zamenite vaš sapun sa balzamom na bazi ulja, to će pročistiti i osloboditi vašu kožu od toksina.

Nemojte da zaboravite da kremu za telo namažete i na zadnji deo vrata, kao i na deo iza ušiju, jer su ovo delovi tela koji najbrže počinju da stare i na kojima se najlakše stvaraju bore.

Ako kod kuće koristite vosak za depilaciju, onda znate koliko lako ,ožete da preskočite neki deo tela. Pospite tanak sloj talka po nogama jer one onda pobele, pa samim tim možete lako da vidite koji deo ste preskočili.
Nikada nemojte da nosite šminku dok vežbate. Vaše telo će pokušati da izbaci toplinu i toksine preko kože, a šminka to sprečava. Ako pocrvenite nakon vežbanja, pokvasite peškir hladnom vodom, prekrijte lice i blago masirajte.
Ako želite da se opustite, lezite i spustite vaša stopala u toplu vodu. Stavite jastuk ispod kolena i rashlađeni jastuk na lice i tako se opustite 15 minuta ispod toplog ćebeta. Kombinacija hladne i tople temperature pomaže da se relaksirate i obnovite pozitivnu energiju.

Ako planirate da se depilirate kod kuće, pre nego što krenete na more, to obavezno uradite bar 24 časa pred put. Tako će se vaša koža smiriti pre nego što je izložite suncu. I naravno, uvek povlačite trake za depiliranje suprotno od raste dlake I ne zaboravite da nahranite kožu kremom ili losionom.

Da li ste primetili da je vaša koža mnogo čistija nakon plivanja u moru? Kako biste povratili efekat čiste kože nakon leta, potopite peškir u toplu, posoljenu vodu. Nakon toga, stavite peškir na lice ili neki drugi deo tela i ostavite ga tako 10 minuta. Ovo će očistiti i osvežiti vašu kožu.

Sipajte sveže proceđen sok od ananasa u kalup za led i tokom noći ostavite u zamrzivaču. Narednog dana prođite kockicama leda preko čiste kože. Pustite da odstoji neko vreme i onda sperite. Enzimi ananasa pomažu da koža bude elastična, hidrirana i puna svežine.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search