Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 09. 2012

Pojačajte negu

Šake i nokti u jesenjim danima

Na početku treba naglasiti da se o šakama i noktima treba brinuti tokom čitave godine i tokom svih godišnjih doba. Ženske šake zahtevaju posebnu pažnju i negu, a svakodnevno mazanje odgovarajućim kremama, učiniće da vaše ruke izgledaju mlade i sveže. Takođe je bitan i izgled noktiju, i ako mislite da lepo urađen manikir znači da na noktima imate tri sloja jarko crvenog laka, varate se. Lep manikir može da bude i običan providni ili lak boje kože, i može da bude urađen u nekom salonu ili kod kuće.

Dakle, koja je razlika u nezi noktiju tokom jeseni i ostalih godišnjih doba?

Činjenica je da je jesen doba u kome se vraćate na posao posle odmora, kada posle dugih letnjih dana i prelepih večeri, dolaze sve kraći, tmurni dani. Pored toga što jesenje vreme utiče na naše raspoloženje, ono utiče i na naše telo a ruke i šake su prve na udaru, jer dok je veći deo tela pokriven, u toku jeseni je još uvek previše toplo za rukavice i tako su vaše šake i nokti izloženi vremenskim neprilikama koje imaju negativan uticaj. Suva koža, krti i osetljiviji nokti i pojava zaanoktica su sigurni znaci da terba da počnete sa intenzivnojim jesenjom negom, ali bolje sprečiti nego lečiti, i zato  vam dajemo nekoliko jednostavnih saveta kako da negom predupredite delovanje jesenjih dana i sačuvate lepe i negovane ruke:

1. Svakodnevna hidratacija i negovanje kože hranljivim kremama.

2. Kućne poslove bi trebalo obavljati sa rukavicama, pogotovu ako pri čišćenju koristite razne hemikalije.

3. Ako imate krhke i slabe nokte, obavezno koristite specijalnu kremu za nokte.

4. Nanosite kremu tokom dana, čim primetite da su vam koža i šake suvi, a to se najviše dešava posle pranja ruku sapunom. Zato uvek imajte u torbi ili u kancelariji kremu za ruke.

5. Jednom ili dva puta nedeljno stavite hidratantnu masku na šake. Možete kupiti već gotove maske u kozmetičkim radnjama ili apotekama, ali postoji i mnogo recepata pomoću kojih možete i sami da je napravite.

6. Ako se odlučite za posetu salonu,  u sklopu manikira koristite parafin, i to bar 2 puta mesečno. Iako je moguće da ovo uradite i kod kuće, ipak se preporučuje poseta salonu. Parafin omekšava šake i nakon tretmana one su nežnije i lepše.

Ovi saveti će vam pomoći da imate prelepu kožu i negovane ruke tokom jesenjih dana. Vaše šake i nokti neće proći neprimećeno i uz naše savete bićete ponosni na njih!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search