Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 06. 2012

Preplanula i zdrava koža

Nega posle sunca

Kada se vratite sa plaže predveče, verovatno se osećate bar malo umorno od celog dana provedenog na suncu I u vodi. Sunce da je ail I crpi energiju iz organizma, pa je neophodno tu energiju obnoviti. Isto je I sa kožom I kosom. So, pesak I sunce čine prilično nezgodan trio jer isušuju I oštećuju kosu I kožu, ako se farbate, boja se lakše I brža spira, bledi I gubi sjaj,  koža se peruta, crveni I zateže. Takođe, boja koju ste dobili od sunca lakše će spasti ako po dolasku sa plaže ne primenite pravilnu negu.Zato SML daje smarnice za negu posle sunca:

-Istuširajte se I operite kosu odmah po dolasku sa plaže. Koristite hranljiviju uljanu kupku I šampon namenjen nezi posle sunca.

- Posle pranja, prosušite kosu peškirom,  nanesite regenerativni sprej, regenerator ili ulje i pustite je da se osuši sama, bez fena, četki I viklera. Neka se kosa odmori od raznih tretmana kojima je podvrgnuta tokom godine.

-Telo namažite losionom ili kremom namenjenim za negu posle sunčanja. Ti proizvodi sadrže sastojke koji intenzivnije neguju I hidriraju a imaju I umirujuća svojstva, pa će iritacije I crvenila biti ublaženi. Aloe vera, mentol, pantenol ili ulje lavande su sjajni sastojci krema posle sunčanja koji će imati blagotvorne efekte na kožu.

- Lice negujte posebno temeljno I pažljivo. Očistite ga blagim losionom I nanesite hranljivu kremu koja će hidrirati kožu. Kreme sa vitaminom A će sprečiti nastanak sitnih bora I hidrirati kožu, C vitamin osvežava I obnavlja kožu a B vezuje vlagu u unutrašnjim slojevima kože.

- Nokte takođe morate negovati odvojeno, pa svako veče nanesite novi sloj hranljive baze I lak po želji. Kreme I balzami protiv zanoktica su takođe veoma poželjni.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search