Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 05. 2012

Linda Loppa

Vladar iz senke

Linda Loppa, rođena u Antverpenu, diplomirala je modni dizajn na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti 1971. godine. Deset godina kasnije je postala profesor na Kraljevskoj akademiji likovnih umetnosti, a tokom osamdesetih je otvorila prodavnicu u kojoj se se prodavali komadi modnih kuća kao što su Romeo Gigli , Jean Paul Gaultier , Helmut Lang, Comme des Garcons, a od 1992. do 1997. radila je sa Dries van Noten-om.

Nakon što je 13 godina provela kao profesor, mediji i ljudi iz modnog posla su počeli sve više da shvataju veličinu i moć Linde Loppa. Stalni uspeh akademije u Antverpenu, mnogobrojni poznati dizajneri visoke mode kojima je gospođa Loppa predavala i čiji je mentor bila, stcorili su vladara iz senke.  Upravo ova dama je uticala na Rafa Simonsa i njegovo okretanje ka modnom dizajnu.

Danas radi u školi Polimoda, u Italiji, koja je jedna od najprestižnijih u oblasti mode i dizajna, sa posebnim osvrtom na važnost marketinga. Linda Loppa drži do svoje privatnosti, te osim njenih dostignuća u modnom svetu i priznanja u vidu nagrada, teško je saznati nešto više. Nerado daje intervjue, a kada to čini jedino o čemu želi da priča je obrazovanje. 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

ELM Jewelry

ELM Jewelry

Vesna Milošević ...

Milena Marić

Milena Marić

Lepote Orijenta ...

HotaHota

HotaHota

Drugačiji pogled na naušnice ...

Search