Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 04. 2012

Jelena Rokanović

Spoj umetnosti na kolažu

Jelena Rokanović, ime iza marke JRok Design, inspiraciju pronalazi u starim zvezdama Holivuda, u kom danas živi i stvara. Ova markantna Beograđanka je jedini umetnik koji je pozvan da postavi svoje radove na dodeli nagrada „Zlatni globus“ i „Grammys“ za 2009. godine. Rođena je 1975. godine u umetničkoj porodici, a nakon što je osvojila Beograd, u Italiji je postala miljenica dizajnera Roberta Cavalli-ja, koji je finansirao njenu prvu izložbu.

Kolaži su nastali spajanjem nekoliko ljubavi, a svaki je ručno pravljen. Osim kolaža, Jelena se bavi modom, uređenjem enterijera, a posebno uživa da od starog pravi novo. Među njenim klijentima su zvezde A liste, poput Sharon Stone i braće Baldwin, a ono što dominira na njenim kolažima, koji su osvojili svet su žene i muško-ženski odnosi.

Jelena nije pobornik trendova, kako u modi, tako ni u svakodnevnim okolnostima. Neki od kolaža su pravljeni kao karte, a posebnu simboliku daju im namerno ostavljene praznine.Veliki je borac protiv nametnutih principa estetike, a tu borbu možete videti i u njenim radovima. Ona postojano pretvara u moderno, a volim nadrealizam i sve što se prepliće sa snovima. Dok živi američki san, ova mlada dama ne prestaje da oduševljava svet, prenoseći svoje emocije i razmišljanja na sebi svojstvene kolaže. 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

ELM Jewelry

ELM Jewelry

Vesna Milošević ...

Milena Marić

Milena Marić

Lepote Orijenta ...

HotaHota

HotaHota

Drugačiji pogled na naušnice ...

Search