Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 07. 2012

Tretmani koji se nikako ne rade leti

Vodite računa…

 Leto je sjajan period za brigu o sebi I svom telu, ali bez obzira na to koliko želite da ugađate sebi u toplim danima, jako sunce, visoke temperature I ostalo što eto nosi sa  sobom prosto ne dozvoljavaju da se neki tretmani rade jer propratne posledice mogu biti veoma nepovoljne.

Zato, bez daljeg odlaganja, SML vam predstavlja tretmane koji se ne preporučuju u toku letnjih meseci:

Kako je leti intenzitet sunčevog zračenja najveći, tretmani izbeljivanja fleka ne treba da se rade.  Ovi tretmani redukuju količinu melanina u koži, koji je I zaslužan za sve promene pigmenta a kako UV zračenje pospešuje I ubrzava nastanak melanina, izbeljivanje fleka ne samo da neće imati efekta, već može I pogoršati stanje. Ovo pravilo važi I za kozmetičke preparate za izbeljivanje koji se koriste kod kuće.

Tretmani voćnim koselinama ili hemijski pilinzi i mogu izazvati iritacije, pa se posle njihovog korišćenja upotrebljavaju hladne obloge da bi se iritacija smirila, tako da bilo kakvo dodatno zagrevanje kože, čak I ako ste u hladu a napolju je toplo, samo bi dodatno iritiralo kožu I poništilo sva blagotvorna dejstva tretmana. zato se hemijski piling ili tretman voćnim koselinama rade u proleće ili na  jesen, a nikako leti.

Lasersko uklanjanje dlačica, pogotovo sa lica izbegavajte leti. Ako se već odlučite za tretman, ne smete se uopšte izlagati suncu, kako posle prvog, tako I posle naknadnih tretmana a svaki I najkrači boravak napolju zahteva upotrebu kreme sa visokim SPF.

Anti age tretmani najčešće se rade preparatima koji sadrže vitamine ili druge sastojke koji reaguju sa suncem I tako  nastaju reakcije koje su veoma nepovoljne I štetne po kožu. Tretmani koji se preporučuju jesu oni koji podižu tonus I zadržavaju vlagu u koži, dajući joj one minerale I bazne elemente koje koža inače gubi leti usled pojačanog znojenja. Na primer, preparati na bazi algi su poželjni, kao I tretmani koji sadrž prirodni kolagen poput elastina, morskog kolagena ili hijaluronske kiseline.

Anticelulit tretmani koji se rade uz intenzivno zagrevanje mogu vam doneti više štete nego koristi ako se rade tokom leta. Leti dolazi do širenja krvnih sudova usled visokih temperatura vazduha a dodatno zagrevanje, masaže I posle svega toga izlazak na visoku temperaturu može dovesti do pucanja kapilara pa čak I do ozbiljnijih oštećenja krvnih sudova. Uz to, preterano zagrevanje dovodi do dehidratacije pa se celulit ubrzano ponovo stvara.

Takođe, koji god tretman da radite, nemojte ga raditi dan pred odlazak na odmor. Nekoliko dana pred put je sasvim optimalno da tretman ima efekta I da se ne dogode iritacije I neželjeni efekti.   

Ako želite da uvek budete u toku sa najnovijim vestima, savetima, informacijama I trendovima iz sveta lepote I nege, prijavite se na naš Newsletter OVDE

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search