Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

04. 06. 2012

Instant tamna koža

Airbrush ten

Spray tan ili airbrush je dobro rešenje ako želite da imate preplanulu kožu bez izlaganja štetnim sunčevim zracima ili ako želite da pocrnite instant pre odlaska na letovanje. Pri odabiru nijanse, odlučite se za dve do tri nijanse tamnije od vaše kože, pogotovo ako ste svetlije puti ili niste osunčani. Na taj način će vaš novi ten izgledati prirodnije i bolje će vam pristajati.

Ovaj tretman se radi u salonima i zato vam SML daje male savete da biste znali sve o instant airbrush tenu:

Pre tretmana:

Pre odlaska u salon istužirajte se i uradite piling celog tela. Tako ćete ukloniti mrtve ćelije kože i ona će biti mekša, pa će ten biti ujednačeniji i duže će trajati.

Depilaciju ili brijanje takođe završite pre odlaska u salon, jer će ove radnje samo “oljštiti“ naprskani ten ako to budete radili posle.

Na dan tretmana nemojte mazati nokakve kreme i losione na kožu jer će oni sprečiti da proizvod dopre do vaše kože pa ćete dobiti ili neujednačen ten ili proizvod neće reagovati sa vašom kožom uopšte.

Ovo važi i za šminku bilo koja vrste. Najbolje je da na tretman dođete bez ikakvih kozmetičkih sredstava na telu.

Posle tretmana:

Kada je ten naprskan, šest sati posle nemojte nositi usku odeću, brushalter ili gaćice jer će trenje bilo koje vrste napraviti mrlje i nejednake prelaze na mestima kontakta sa tkaninom. Najbolje je da posle tretmana obučete široku pamučnu haljinu ili neku drugu vrstu široke odeće.

Kada dođete kući, nemojte sedeti direktno na nameštaju jer sprej tan sadrži bronzer, pa možete ostaviti fleke, zato podmetnite peškir ako sedate na nameštaj.

Nemojte se tuširati ili se baviti bilo kakvim sportom šest sati nakom tretman, jer će znoj ili voda da naprave crte i fleke ili će skinuti ten sa nekih delova tela kompletno.

Posle šest sati možete se istuširati i čak je i poželjno jer će voda ukloniti višak proizvoda sa kože. Posle tuširanja možete se baviti svim uobičajenim aktivnostima bez straha da ćete oštetiti ten.

Ako se ipak desi da na nekim mestima boja bude neravnomerna, pomešajte limunov sok sa malo soli i nežno istrljajte problematično mesto. Limunov sok će neutralisati boju a so će delovati kao blagi piling.

 

Kako da ten duže traje:

Ten posle tretmana traje oko nedelju dana, ali ako želite da produžite njegovo trajanje i da ga očuvate što duže, nanosite hidrantne kreme ili losione ujutru i uveče, hidrirane i zdrave ćelije imaju duži životni vek i boja će ostati ujednačena duže.

Izbegavajte proizvode za negu jako koncentrovane ili sa kiselinama jer će oni ubrzati skidanje površinskog sloja kože i skratiti životni vek vašem tenu.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

SML   |    05. 06. 2012   |   10:25:34

Re: airbrush ten

Draga Gordana,
najbitnije je da salon koji izaberete bude čist i da se tretman radi u higijenskim uslovima, sam postupak se radi na isti način i sa istim ili sličnim preparatima u svim salonima, zato je najbolje da se odlučite za salon koji vam je blizu i da pre zakazivanja pogledate ambijent u kome se tretman radi.
Srdačan pozdrav
SML

pošalji odgovor
Gordana Jovanovic   |    05. 06. 2012   |   08:58:17

airbrush ten

Trebalo bi da uradim ovakav tretman ali nemam informaciju u kojim salonima se radi. Da li mozete da mi navedete i preporucite neki salon. Hvala, pozdrav

pošalji odgovor

Re: airbrush ten

Search