Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 01. 2012

Zimski tretmani

Koje treba raditi u hladnim danima?

Iako se zimi dosta nas ulenji, pojača ishranu, deblje oblači, pa se ispod garderobe i ne vide problemi, zima je idealan period da se urade neki tretmani. Ne znojite se puno, celo telo vam je prekriveno garderobom, pa će i efekat kada budu topliji dani biti očigledniji. U svakom slučaju ako ste planirali da radite neki od sledećih tretmana, sada je vreme!

- Profesionalni piling – ako se odlučite da uklonite fleke i/ili ožiljke na profesionalan način (dermoabrazija, mikrodermoabrazija), bilo bi dobro da to uradite u zimskom periodu godine. Na taj način se skida površinski sloj ćelija i otkriva mlada koža koja je vrlo osetljiva na sunčevu svetlost. Pošto zimi sunce ranije zalazi, u manjoj ste opasnosti da vam se stvore nove fleke. Naravno, visoki zaštitni faktori su obavezni i tada.

- Uklanjanje mladeža i bradavica – rađenje ovih tretmana se takođe preporučuje zimi. Osim što su tretirana mesta foto osetljiva, znoj koji je leti pojačan otežava zarastanje rana, pa nekada čak i raznosi viruse po telu (ako su npr. papilomi u pitanju).

- Epilacija – u svakom salonu koji radi epilaciju će vam reći da ste “idealan kanditat” ako imate svetlu kožu i tamne dlačice. Pošto zimi niste osunčani, ten će biti najbelji mogući. Telo vam je prekriveno garderobom, a to znači da možete da čekate da dlačice izrastu do određene dužine. Da bi se efekti epilacije videli potrebno je makar pet tretmana (naravno, zavisi od regije i jačine dlačica), najbolje bi bilo da tretmane radite zimi.

- Anticelulit tretmani – većina nas čeka april i tada se seti da bi trebalo da se pozabavi problemom celulita koji se i stvara u ovim zimskim mesecima. Smanjeno kretanje, pojačana ishrana i alkohol dovode do pojavljivanja istog. Idealno bi bilo da sada krenete polako da vežbate, regulišete ishranu i krenete na anticelulit masaže. Prve tople dane ćete dočekati spremni i bez panike.

- Parafinska pakovanja – iako je telo prekriveno garderobom, ono trpi nagle promene temperatura toplo/hladno i to dodatno suši kožu. Parafinska pakovanja pre svega ruku, a i stopala magično će oporaviti kožu ispucalu od hladnog vremena i vetra.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search