Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 10. 2014

Izbor jesenjih maski za lice

Čiste i hrane

Održavanje čistoće kože lica je važno za njeno pravilno funkcionisanje. Iako savetujemo da se tretmanima bave stručna lica, bilo bi dobro da kod kuće koristite masku prilagođenu svom tipu kože a u toku jeseni, da to budu hidratantne maske koje blago čiste i hrane kožu.

Za normalnu kožu, avokado, med i jogurt su sjajni sastojci koji će koži obezbediti sve što joj treba. Za suvu kožu će to isto uraditi maske sa vitamonom E, žumancima i ovasom a masna koža će najviše benefita dobiti ako koristite proizvode sa krastavcem, šargarepom, citrusima ili belancem, kao i maske od gline koje uklanjaju višak masnoće.

Bez obzira na tip kože, pre nanošenja maske, lice dobro operite i uklonite sve tragove nečistoća i šminke. Da ne biste posebno parili lice, pre stavljanja maske se istuširajte. To će otvoriti pore i spremiti ih za čiščenje. Masku nanesite prstima i utrljajte u kožu lica u pravcu ka gore. Prekrijte celu kožu lica, ali izbegavajte kožu oko očiju, jer je ona tanka i nežna. Kada se maska osuši, isperite je toplom vodom, a poslednje ispiranje neka bude hladnijom. To će zatvoriti pore, zategnuti kožu i dati joj dodatni tonus.

I zapamtite, optimalno je da masku držite 10-15 minuta na licu, duže vremena ne garantuje veću efikasnost, jer posle određenog vremena koža je upila sve hranljive sastojke i vi na licu imate samo proizvod koji više ničemu ne služi.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search