Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 02. 2013

Mešovita koža lica

Sve što treba da znate

Za početak, a razjasnimo šta tačno znači mešovita koža lica. To podrazumeva masniju kožu na čelu i na nosu (T zona) dok je na obrazima koža normalna ili suva. Najveći faktor koji doprinosi mašćenju T zone i kože uopšte jeste stres, kao i konstantno dodirivanje lica ali i genetski faktori mogu da utiču, pa nije retko da se ovo stanje nasledi.

Koliko je ovaj problem izražen zavisi pre svega od načina nege, jer proizvodi koji odmašćuju kožu, mogu da isuše normalnu kožu lica. Zato je vaš prvi cilj da pronađete balans i da rešavanje jednog problema ne bude na uštrb drugog.

Čišćenje je prvi korak i u ovom slučaju je najbolje izbegavati sredstva koja su namenjena čišćenju masne kože jer često sadrže alkohol kao i ona namenjena za suvu kožu jer su na mlečnoj bazi, zato su hidratantni losioni i tonici su najbolje rešenje kao i sapuni koji sadrže hidratantnu kremu u sebi. U svakom slučaju, tokom umivanja zaobiđite maksimalno suve delove i posle obavezno nanesite hidrantnu kremu. Greška koju treba da izbegnete jeste nanošenje kreme koja je namenjena normalnoj ili suvoj koži na T zonu , jer se tako zapušavaju pore i nastaju mitiseri. Da biste ovo izbegli, blagi piling jednom u tri dana. Piling sa salicilnom kiselinom je dobro rešenje.

Što se tiče maski za lice, na problematično područje T zone stavljajte maske od gline jer one isušuju kožu dok za ostatak lica, maska sa glicerinom će hidrirati i negovati normalnu ili suvu kožu.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search