Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 03. 2012

Suva koža

Prolećna nega

Suva koža lica je problem koji pogađa mnoge žene. Osećaj zatezanja, crvenilo, male pore, perutanje, hrapava koža i lako nastajanje bora sus amo neke od neprijatnosti sa kojima se suočava suva koža. Pogotovo posle zime, kada svemu doprinose i faktori zagađenje vazduha, zatvorenih prostorija sa grejanjem, u kojima se puši, suva koža je u prilično nezavidnom položaju. Kako je suva koža direktna posledica nedovoljnog lučenja sebuma od strane lojnih žlezda, takvu kožu treba na poseban način, i drugačije negovati i posvećivati joj više pažnje.

Prvo, morate posvetiti pažnju čišćenju suve kože. Pogrešne navike u čišćenju i nezi mogu negativno uticati na stanje kože I pogoršati ga. Zato je važno znati šta šteti, a šta koristi , tako, bez obzira na neke tvrdnje da na suvoj koži ne treba koristiti sredstva za čišćenje, to nije baš tako.Treba samo da izaberete prave proizvode, oni koji intenzivno hidriraju, obogaćene mineralnim uljima, koja zadržavaju vlagu I hranljive sastojke u koži i glicerinom jer ima sposobnost da očisti kožu bez isušivanja. Ostali bitni sastojci proizvoda za negu suve kože lica su urea koja čuva vlagu i hidrira, lanolin, koji normalnu kožu ekstremno hidrira I čak masti, ali je idealan za suvu kožu, takođe, mlačna kiselina je sastojak koji se nalazi u mnogim anti-age proizvodima za veoma suvu kožu.

Ono što mnogo pomaže suvoj koži su i namirnice koje sadrže vitamin A (Šargarepa, bundeva, krompir), vitamin E ( avokado, povrće, koštunjavo voće), cink (ostrige, pasulj) Omega kiseline kojima je bogata riba i naravno, mnogo vode.

Da biste pomogli vašoj koži, dakle, morate korigovati ishranu, pravilno je čistiti i negovati, ali samo sa merom, jer previše tretiranja može da pogorša stanje.

SML vam daje predloge proizvoda koji pogoduju suvoj koži, a ako imate bilo kakve nedoumice i dodatna pitanja, SML redakcija će rado odgovoriti na njih.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Vera Stancic   |    26. 03. 2012   |   10:46:45

Najbolja kombinacija

Da, najbolja kombinacija za suvu kozu je - ciscenje sminke sa L"Orealovim mlekom - roze pakovanje - Triple Active cleansing milk - Renourishing, zatim neki Dove sapun ( nikako druga sredstva za ciscenje) i jednostavna - ali vrlo efektna krema , lagana, koju koza toliko voli - L'Oreal - Triple Active Day - Dry and Sensitive skin...Koza glatka, bez crvenila, sjajna i - tako lepa...Provereno...ja koristim od sada samo to...

pošalji odgovor
Search