Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 03. 2014

Ombre stil

Ana Ristić, Fashion i lifestyle blogger za SML

Moram da priznam da  sam se prvi put susrela sa ombre stilom,kada sam došla kod frizera.Kada kažemo “ombre” svima je prava asocijacija kosa,zar ne?

Ne znam za vas, ali ja tom tehnikom farbam  kosu već 2 godine,jer sam osoba koja se 4 godine šiša na isti način,ali kada je vec frizura dosadna ne mora da bude i boja. Tako je i sa garderobom. Možda sam malo skrenula sa teme u početku ali sada ću da se vratim.Dakle,današnji članak je “ ombre style in fashion “.

Ovaj stil je jako zahvalan za sve tipove građe. Ukoliko imate uži gornji deo nosite valer od svetlijeg ka tamnijem,ukoliko ste širi u donjem delu,obrnuto.Uglavnom kada postoji valer na tkanini,krojevi su jednostavni jer je akcenat na materijalu,a ne na kroju,što je odlično za sve koji nemaju savršenu figuru.

Mnoge modne kuće i dizajneri su ispratili ovaj trend na proteklim fashion week-ovima, Fendi je u potpunosti ispoštovao ovaj stil jer ga je čak primenio i u asesoarima.

Moj predlog da nosite ovaj stil:

-Ombre stil će se najlepse videti na maxi haljini bez sumnje,jer je velika površina i ima “dovoljno mesta” za valer

-Možete da kombinujete “ombre” bluzu sa suknjom ili pantalonama.Ako se opredelite za suknju neka bude bar do kolena jer u suproton valer se neće mnogo primetiti.

-Ukoliko ste veliki ljubitelj ovog trenda,kupite prolećni kaput ili jaknu.Moja preporuka je da bude u pastelnim bojama.

-Poslednji predlog je da napravite sami ombre.To možete da postignete slojevitim oblačenjem.Uzmite cropped top ( tamniji ) ispod njega košulju ( za nijansu svetiliju od top-a ) donji deo završite ili svetlijom ili tamnijom bojom,u zavisnosti od gorenjeg dela. Siva boja je idealna za ombre stil!

Nadam se da sam vam dala dobre predloge za prolećni stil. Do sledećeg puta uživajte u proleću koje polako ali sigurno stiže u Beograd!

Autor: Ana Ristić www.anaristic.com

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search