Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 05. 2015

Brushalter: kako odabrati pravu veličinu?

Zvuči neverovatno, ali mnogo žena nosi pogrešan broj...

Čak osamdeset posto ukupne ženske populacije na planeti Zemlji ne nosi odgovarajuću velićinu brushalera. Neke žene biraju manje brojeve kako bi postigle push up efekat, neke jednostavno nisu naučile. Ono što je najvažnije znati je da je brushalter podrška, te da najpre mora da udoban, jer ga nosimo praktično veći deo života. Osim udobnosti, tu je komfor, ali i prijatan osećaj, koji svakako nećete dobiti nošenjem manjeg ili većeg brushaltera.

Postoje dva jednostavna rešenja kako da dođete do pravilne podrške. Možete da se posavetujete sa prodavačicom veša u specijalizovanim prodavnicama, jer kao što probate pantalone, isto važi i za brushalter. Druga opcija je kućno merenje, za koje vam je potreban krojački metar i razlikovanje veličina zavisno od proizvođača, tačnije njihove lokacije.

U uspravnom položaju izmerite obim tačno ispod grudi, a zatim na najispupčenijem delu grudi.  Zavisno od razlike između ove dve mere, razlikuju se veličine korpi, se označavaju slovima. Razlika od 10 cm predstavlja A korpu, 15 cm znači B korpu, 17,5cm je C korpa, a 20cm je korpa D. Ukoliko se vaše mere nalaze između dve, birajte veće korpe, radi udobnosti.

Svaki materijal i model mogu da stvore odstupanja, zato se i insistira na isprobavanju brushaltera u prodavnici. Ako se brus na leđima podiže prema gore, a korpe padaju prema dole, najverovatnije je reč o prevelikom broju. Donja ivica korpe trebalo bi da se drži usko uz telo, tako da ne klizi. Ona osigurava 80% potpore grudima, ostatak otpada na bretele. Ako se bretele urezuju u kožu, postoji mogućnost da donja ivica nije dovoljno stisnuta, zbog čega se bretele zatežu kako bi podržale grudi.

Iako je pamuk najbolji izbor materijala brushaltera, ne može se zaboraviti estetski momenat. Baš kao što se nikako ne sme zaboraviti da je brushalter komad najpre sa namenom, a tek onda dobija ulogu zavodnika.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search