Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 03. 2015

Lady Mary Charteris

Punk rock ikona i sestričina Daphne Guiness

Kada vam je Daphne Guiness tetka, a odrastali ste uz Isabellu Blow i Alexender McQueena, još potičete iz plemićke porodice i nostite titulu Lady, sasvim je prirodno da imate interesovanje za modu.

U slučaju Lady Mary Charteris, umesto uglađenog stila koje viđamo na dvorovima, njen stil je buntovnički, a njena inspiracija punk rock chic i Pam Hogg, koja joj je dizajnirala venčanicu.

Mlada Engleskinja je povremeno model, povremeno DJ, supruga Robbie Furza iz benda "The Big Pink", redovan gost Nedelja mode, posebno u Parizu i naravno Londonu.

Anđeoskog lica i prodorno svetlih očiju, tanane figure i najsvetlije plave kose, Lady Mary zaista ima aristokratski izgled, koji je u potpunoj suprotnosti sa njenim stilom. Ona je nonšalantna, gotovo drska pri odabiru odevnih kombinacija, što je svrstava u red popularnih britanskih trendseterki, koje sem prvih redova Nedelja mode, imaju počasno mesto na svim velikim muzičkim festivalima, a njihovo prisustvo mami poglede i fotografe. Mary je IT devojka.

Da je njen život zaista rokenrol, pokazala je i na svom venčanju, jer ne samo da je imala izazovnu venčanicu, već ju je pored oca, do oltara ispratio i porodični pas. Naravno, slike su osvanule u svim prestižnim modnim publikacijama, a na venčanju su bile Sienna Miller, Mario Testino, sestre DelevingneKeira Knightley, Jerry HallSean Lennon, kao i naravno Daphne Guinness. Na prijemu je pevala Florence Welch i to pesme grupe The Cure. Za Lady Mary Charteris je ipak najlepša uspomena to što je njeno venčanje izgledalo poput modne revije.

Pozirala je za Nike i Phillip Treacy-ja, krasila naslovnice dok su je slikali Terry Richardson i Mario Testino. Ipak, očigledno je da ne uzima sebe previše ozbiljno u ulozi modela, kao ni u ulozi modne inspiracije. Ona kombinuje vintage komade sa odećom mladih britanskih dizajnera uz dozu visoke mode i obaveznih Converse patika ili "Martinki". Za veče ipak bira potpetice, i to sa potpisom kuća Missoni, Miu Miu ili Rodarte.

Umesto o odeći, Lady Mary misli o muzici kada izlazi iz kuće, tako da je izražen uticaj rokenrol scene od 60-ih do danas na njen stil odevanja. Spajanje dekada i stalno poigravanje su upravo ono što je čini nepredvidljivom i zanimljivom. Ipak, kombinacije su nosive i inspirativne, tako da je lako videti zašto je mlada engleska lepotica moderna muza. 

 



 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Search