Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 11. 2012

Glasine koje potresaju modni svet

Nicolas Ghesquière napustio Balenciagu

Kada je Nicolas Ghesquière, francuski dizajner objavio da odlazi iz jedne od najmoćnijih modnih kuća na svetu, modna indusutrija je bila željna odgovora na pitanje zašto je raskinuto ovo brilijiantno partnerstvo. Odmah su u javnost puštene razne glasine i teorije o pravoj istini. Šta se ustvari tu dogodilo?

Odlazak Nicolasa Ghesquière može možda da se poveže sa tim da poznati dizajner nije bio zadovoljan finansijama koje je dobijao, i što se više obraćala pažnja na neke druge delove kompanije. Takođe, Hedi Silmane je proglašena za kreativnog diretktora Yves Saint Laurenta, čiji deo čini i Balenciaga, a so na ranu dodali su i Nicolasovi članovi tima koji su prešli da rade kod Slimane, što ga je veoma uznemirilo.

Nakon odlaska, postojale su razne špekulacije o tome gde će Ghesquière sada da pređe, i gde će da radi. Čak se pričalo da će preuzeti mesto Karla Lagerfelda u Chanelu. Ali, naravno, tek onda kada Karl bude spreman da ode u penziju. Samo da podsetimo da je u poslednjoj kolekciju za Balenciagu, Ghesquière dizajnirao kratke suknje i jakne u istim dezenima, sa zlatnim dugmićima. Malo podseća na Chanel, zar ne?

Međutim, glasine koje stižu sa druge strane, kažu da je Ghesquièra vrbovao i Bernard Arnault, predstavnik LVMH grupe. Tako da, možda Nicolas ne od u Chanel, već u Louis Vuitton...

U suštini, moguće da je jedini i najlogičniji razlog za prekid saradnje kreativne razike i da su nesuglasice Nicolasa i menadžmenta dostigle vrhunac. Iako postoje neke naznake da će možda Ghesquièrov odlazak da nanese štetu brendu, on kaže da je to praktično nemoguće, s obzirom na to da je brend dovoljno čvrst i dovoljno jak da pokaže svoj potencijal i da je kompanija jedna zrela organizacija koja samo može da napreduje.

Iako se još uvek ne zna koji je Ghesquièrov sledeći korak, za njegovo mesto postoji nekoliko pretendenata: Alexander Wang, Christopher Kane ili Proenza Schouler. Ali, ime o kom i nije baš dosta raspravljano, a koje je u ovoj celoj priči jako bitno je Natacha Ramsay, Ghesquièrov asistent, za koju se smatra da je možda takođe na listi naslednika. Međutim, ako i nakon Ghesquièrovog odlaska brend i nastoji da ostane na istom nivou, onda je veće, poznatije ime koje će zauzeti njegovo mesto, logičniji sled događaja. Dok ne saznamo ko će biti Nicolasov naslednik, uživajte u njegovoj poslednjoj kolekciji koju je kreirao za Balenciagu.

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search