Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

09. 11. 2012

Spoj suptilnog i ekstravagantnog

Karl Lagerfeld za Fossil

Ko bolje od Karla Lagerfelda može unese promene u svet satova? U saradnji sa Fossilom, očekuje se da će nova kolekcija satova sa potpisom ovog poznatog dizajnera, biti spremna za 28. februar, tačno u vreme naredne Nedelje mode u Parizu, kada se planira i otvaranje nove prodavnice "World of Karl", na Bulevaru Saint-Germain, isto u Parizu.

Iako se ne smatra  velikim kolekcionarom, Karl obožava modne detalje sa časovnicima, a poznat je po tome što ponekad nosi i po nekoliko satova odjednom. Lagerfeld na satove gleda kao na neke prelepe predmete i moderne narukvice.

Ključne karakteristike ovih novih modela satova su nerđajući čelik, metalne i kožne narukvice, sa ukrasima u obliku nitni i krupnih lanaca. Ono po čemu ćete sigurno prepoznati neki od Lagerfeldovih satova je i slika njegovog profila, sa poznatim konjskim repom, ugraviran u točkić za navijanje.

Kolekcija se sastoji od sedam različitih modela, što je ujedno i Karlov omiljeni broj. U kolekciji će se naći i sat čiji kaiš će moći da se podešava u nekoliko različitih širina, transformišući običan sat u jako praktičan i elegantan modni dodatak. 

Maloprodajna cena ovih satova će se kretati od 150 do 595 dolara, a svaki model će moći da se kupi u različitim bojama. Planirano je da se prvo izdanje kolekcije pakuje u posebne kutije.

Pier Paolo Righi, izvršni direktor modne kuće Karla Lagerfelda kaže da će kolekcija satova moći da se kupi u preko 50 prodavnica u Americi, Evropi i Aziji (Colette i Galeries Lafayette u Parizu, Selfridges u Londonu, Watch Station u Aziji, i Bloomingdale’s u Americi). Ovi satovi će predstavljati "dostupan luksuz", iako je dizajn potpisao Karl Lagerfeld i mnogi će moći da nose baš njegove modele.

Ono po čemu je ova kolekcija posebna je to što se koristi mešavina različitih materijala i kreira se neočekivan spoj između suptilnog i ekstravagantnog. Kolekcija predstavlja satove i kao modne detalje, ali i kao predmet koji je veoma funkcionalani deo svakodnevnice. 

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search