Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 11. 2012

Dizajneri i najnoviji tračevi

Ko, gde, kako i zašto...

Kako je Dior završio svoju sagu o potrazi za novim kreativnim direktorom, modni svet se okreće novim izvorima trača. Na sreću, odlasak Nicolasa Ghesquerea iz Balenciage je došao baš u pravom trenutku. Pa nekim glasinama (koje je pustio PR tim Balenciage) na njegovo mesto treba da dođe Christopher Kane, ali iskusni poznavaoci pariskog modnog sveta ipak čekaju 30. novembar, kada Ghesquere zvanično odlazi, da vide ko će da mu bude zamena. Ono što predstavlja problem u Kaneovom slučaju jesu njegove bliske veze sa Verasceom i Donatellom, a to ne odgovara PPR grupaciji koja pored Balenciage drži i GucciBotegu Venettu, Yves Saint Laurent i mnoge druge, rivalske brendove. I Kaneov tim se još uvek ne oglašava povodom ovih glasina, ali činjenica je da nema nikakve štete u tome da industrija nagađa neko vreme da je njihov glavni čovek kandidat za tu prestižnu poziciju.

Za to vreme, u Italiji Diego Della Valle ima puno posla pri ponovom lansiranju modne kuće Schiaparelli I traženju kreativnog direktora za istu. Na listi kandidata se nalaze Erdem Moralioglu, talentovani turski dizajner, ali neki izvori navode i  Ghesquièra, čiji iznenadni odlazak iz Balenciage pripisuju baš ovoj poziciji.

Mada, mnogo je verovatnije da će  Ghesquière uzeti novac za svojih 10% udela u Balenciagi koji mu, kako se šuška, pripada po ugovoru, i pokrenuti sopstveni biznis. Ovo potvrđuje i činjenica da je bio ogorčen što nije postavljen na čelo Saint Laurenta, takođe u vlasništvu PPR grupe, kao I sloboda dozvoljena Heidi Slimaine, ženi koja je tu poziciju dobila, tako da, ako je do ovih izvora,  Ghesquière je definitivno namerio da se samostalno otisne u modne vode.

Naravno, šta će se zaista desiti, ostaje da vidimo posle 30. novembra!

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search