Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 10. 2012

Dubey & Schaldenbrand

Savršen kao švajcarski sat

Davne 1946. godine Georges Dubey i Rene Schaldenbrand osnovali su  kompaniju za proizvodnju satova, čije se predstavništvo i dan danas  nalazi na istom mestu u kome je kompanija osnovana pre 65 godina, u La Chaux-de-Fonds, u Švajcarskoj.  Vođeni nepresušnim entuzijazmom i ogromnom voljom i željom za uspehom, osnivači ove kompanije bili su rešeni da svoj zanat i ljubav prema satovima pretvore u biznis. 

Georges Dubey je još kao dete otkrio veliku strast prema mehanici, posebno prema pravljenju satova i čitav život posvetio je dostizanju perfekcije u ovom zanatu. U tome je i uspeo i postao veoma cenjen u uspešan u svom poslu, a pored toga je držao i predavanja o ovom zanatu u školi Technicum, u La Chaux-de-Fonds. Sa druge strane, Rene Schaldenbrand je bio više okrenut ekonomiji i uvideo je veliki potencijal u ovom poslu i imao je veoma dobre ideje kako da taj zanat unovči.

Iako je kvalitet ovih satova oduvek bio neprikosnoven, za njih se u svetu saznalo tek 1995. godine, kada je poslovanje kompanije preuzela Cinette Robert, unuka poznatog švajcarskog proizvođača satova Antoine LeCoultra. Ona je od svoje šesnaeste godine radila u prodavnici satova svog dede, i u jednom trenutku odlučila je da svoj novac, ideje i energiju investira u kompaniju Dubey & Schaldenbrand, koja je u tom momentu bila u jako lošoj situaciji. Nije želela da menja samu srž satova, već se potrudila da ih modernizuje, ali tako da nikako ne izgube sjaj po kojima su toliko posebni. Iako ima dosta različitih modela, svaka edicija je limitirana i zbog toga je svaki sat savršen i poseban. Kako bi svaki sat bio poseban, godišnje se proizvede ne više od 6000 satova. Cinette Robert smatra da sat ne bi trebalo da bude isuviše skup, i cilj kompanija Dubey & Schaldenbrand je da svaki njihov sat bude poseban, neponovljiv i veličanstven.

Search