Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 12. 2012

Nema više nagađanja

Novi kreativni dorektor Balenciage je stigao

Naslednik Nicolasa Ghesquièra na mestu kreativnog direktora modne kuće Balenciaga je njujorški dizajner Alxander Wang. Ovaj dizajner je na američkoj modnoj sceni postao zvezda zbog svojih neobičnih majica, torbi sa nitnama i interesantnim modnim revijama, sa  naglaskom na gotski stil. Cenjen je i zbog svog inovativnog marketinga, zahvaljujući kom je veoma brzo izgradio razvio posao. 

Ovakav izbor za novog kreativnog direktora mogao bi potpuno da promeni dosadašnji Ghesquièrov stil, koji podseća na visoku modu, i učini da se Balenciaga više okrene sportskoj i mladalačkoj energiji. Wang je u jednom intervujuu izjavio da svoje potrošače vidi kao građane sveta, a ne samo kao građane Amerike. To su mladi ljudi koji nisu definisani na osnovu mesta na kom žive, kakvu muziku slušaju ili slično. Njihov senzibilitet je ipak nešto mnogo posebnije.

Wang, koji tečno govori mandarinski, često je u Šangaju gde mu živi majka, i Hong Kongu, gde mu je otac. Rođen je u San Francisku i  završio je Parsons School of Design sa samo 18 godina, a svoj brend je pokrenuo 2005. godine. Prvu žensku kolekciju lansirao je 2008. godina, i nakon toga je dizajnirao i mušku odeću, uključujući i modele od kože. Iako je Amerika za sada njegovo najveće tržište, Wang ima prodavnice u Pekingu, i po mnogim zemljama Evrope. Njegov popularni Roco stil u dizajniranju torbi se posebno dopao čelnicima Balenciage, i nadaju se da će se Wang jako dobro naći  dizajnirajući i obuću. Osnivač Balenciage, Cristobal Balenciaga je prvu reviju napravio još 1937. godine, a na čelu ove kuće je bio do 1974. godine. Od tada je ime Balenciaga retko spominjano, ali je nakon dolaska Nicolasa Ghesquièra 1997. ova kompanija doživela veliki uspon. 

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search