Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

12. 06. 2012

Priprema, pozor, sunčanje!

Saveti i nega pre izlaska na sunce

Ako je za vas jedina vrsta odmora odlazak na more uz sunčanje i kupanje, onda morate povesti računa o pripremi vaše kože i celog tela za izlaganje suncu.

Svi mi znamo da sunčevi zraci imaju blagotvorna dejstva i da u organizmu proizvode vitamin D, dovoljna količina ovog vitamina se luči ako provedete samo 15 minuta nedeljno direktno izloženi suncu. Sve preko te minutaže zahteva ozbiljnije pripreme kako bi posledice štetnih sunčevih zraka bile što manje po vaš organizam.

Povećan unos vitamina A, koji održava vlažnost kože, C koji obnavlja ćelije i povoljno deluje na isušivanje kože i stvara kolagen i elastin koji stradaju od previše sunčevih zraka i beta karoten.

Pijte mnogo vode kako u danima pre, tako i na samom letovanju, šest do osam čaša dnevno je optimalna količina.

Koristite hidrantne losione i mleko za telo u većim količinama pre odlaska na more da bi vaša koža bila hidrirana, negovana i spremna za sunčanje.

Krema i puderi sa zaštitnim faktorom nahraniće i negovaće kožu vašeg lica i dozvoliti joj da se privikne na sunce postepeno.

Desetak dana pre odlaska na letovanje počnite da se sunčate. Neka to bude u prepodnevnim ili popodnevnim časovima i to prvo 10 minuta a posle produžavajte svaki dan po minut. Na ovaj način stvorićete pravu podlogu za sunčanje na plaži.

Kreme za samopotamnivanje su instant rešenje ako ne želite da na plažu odete beli. One će takođe podstaći lučenje melanina i tako će vaša koža brže primiti boju.

Naravno, pred put se svakako opremite kremama sa zaštitnim faktorom i za negu posle sunčanja, da biste sačuvali vašu kožu što više i pomogli joj da se što bolje izbori sa stresom koji sunčanje predstavlja za nju.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search