Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 10. 2014

Razbijamo mitove o aknama!

Istine i laži...

Često čujemo da slatkiši, masna hrana, spavanje sa šminkom utiču na pojavu bubuljica i akni, ali da li je zaista tako?

Odvajamo istinu od fikcije i zauvek razbijamo mitove o aknama samo za vas!

Za početak, odlazak u krevet sa šminkom- istina je da ne možemo kriviti šminku za sve, ali je i činjenica da to pogoršava akne, mada nije njihov uzročnik! Akne nastaju zbog ćelija koje ne funkcioniu dobro i proizvode previše sebuma a to je poremećaj koji nema direktne veze sa šminkom, mada da ne biste dolivali ulje na vatru, čišćenje lica pred spavanje je obavezno!

Dolazimo do masne hrane i njene povezanosti sa aknama. Zaključak je jednostavan-ovo jeste istina!

Ishrana bogata mlečnim proizvodima i belim ugljenim hidratima poput brašna, pirinča i krompira korespondira sa nastankom akni. Zato ako imate problem, okrenite se povrću, žitaricama, voću i mahunarkama koji će raditi u vašu korist u borbi za lepu kožu.

Priča se takođe i da su proizvodi koji se prave u apotekama bolji od brendiranih, ali to ne mora da bude tako. Ove dve grupe su slične a razlikuju se po tome što su pravljeni proizvodi često jači i koncentrovaniji, što ne mora da bude dobro!

Ako brendirani čistači, eksfoliatori i kreme ne pomognu posle osam nedelja, obratite se dermatologu koji će ’smućkati’ jači proizvod po vašoj meri koji bi trebalo da vam reši problem.

I na kraju, okrećemo se mitu da pasta za zube može da ubije bubuljicu preko noći koji nastavlja da živi uprkos svemu. Soda bikarbona, hidrogen, alkohol, mentol i trihlosan koji su najčešći sastojci paste za zube zaista izvlače višak ulja ali njihova jačina i koncentracija u pasti može vam samo iziritirai kožu i učiniti da se ona ljušti. Dakle, zaboravite na ovo rešenje!

Ako baš želite gerilski recept, izdrobite tabletu aspirina, dodajte kap vode i nanesite smesu na bubuljicu pred spavanje. Tako ćete dobiti moćan ali nežan anti-zapaljenski lek!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search