Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

22. 09. 2014

Borba sa borama za osetljivu kožu

Pravi sastojci na pravi način

Retinol inače izaziva crvenila i iritacije i na normalnoj koži, on jednostavno tako funkcioniše i na njega se treba navići, ali je veoma delotvoran.

Ako želite da koristite proizvode sa retinolom, preporučujemo da probate kreme koje pored ovog sastojka sadrže i beli ili zeleni čaj ili derivate ovasa, jer ovi sastojci umiruju kožu i deluju kao antiinflamanti, pa mogu da se izbore sa potencijalnim iritacijama.

Takođe, tražite i sastojke koji održavaju vlagu, kao što je hijaluronska kiselina, nemojte je zameniti sa hidratatorima, jer ona samo zadržava prirodnu vlagu na koži, ne isporučuje je.

Suva koža je mnogo podložnija iritacijama i osetljivosti, jer što manje vlage zadržava, to je ćelijska barijera slabija i više iritantnih sastojaka može da prodre.

Ako vam je koža zaista osetljiva, birajte proizvode koji sadrže peptide, jer se njihovi molekuli sastoje od više aminokiselina, koje pomažu produkciju kolagena a samim tim smanjuju pojavu linija i bora, a da pri tom ne izazivaju nikakvu iritaciju uopšte.

A kreme koje kombinuju peptide i antioksidante kao što su zrna kafe i niacinamid (vitamin B3) su čak još bolje, jer uz sve to, one pomažu u usporavanju raspadanja kolagena.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Aleksandar    |    05. 10. 2014   |   10:04:30

Borba sa borama

Ekstrakt belog čaja predstavlja pravu retkost među supstancama i to iz dva razloga. Radi se o veoma retkoj biljci koja raste isključivo u kantonu Fujian u Kini i moguće ju je brati u proleće samo tokom nekoliko dana. Proizvodi koji sadrže ovaj poseban sastojak znatno su skuplji, jer je biljka izuzetno retka, teško se bere i ekstrakt od pupoljka je skupocen. Ekstrakt od belog čaja je supstanca koja najbolje sprečava starenje. Najintenzivnija je materija koja se dobija od pupoljka koji se još nije otvorio i kada je još u beloj opni, po čemu je i dobila svoj naziv.

pošalji odgovor
Search