Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 06. 2012

Za savršeno glatko lice

Kreme i gelovi za smanjenje pora

Povećane pore na licu su najčešće znak da su pore zapušene i da načistoće i mrtve ćelije nisu dobro uklonjene sa lica. To može predstavljati ne samo estetski već i dermatološki problem koji ponekad uopšte nije lako rešiti. Žene koje imaju masnu kožu su najčešće žrtve proširenih pora jer njihova koža luči više masnoće ali i sunce može uticati na to, kao i genetika. Povećane pore se brže zapuše pa nastaju mitiseri, akne i upale i zato je pravilna i redovna nega veoma važna da biste držali ovaj problem pod kontrolom.

Osnovna nega podrazumeva upotrebu pilinga dva do tri puta nedeljno, ili svakodnevnu upotrebu eksfoliatora. Losione za čišćenje koristite i ujutru i uveče i potrudite se da kreme, puderi i losioni koje koristite budu označeni sa “Noncomedogenic“, odnosno da ne sadrže sastojke koji zapušavaju pore.

Pored svih ovih sredstava, kozmetička industrija proizvodi posebne kreme i gelove koji su namenjeni isključivo borbi sa uvećanim porama na licu i sadrže sastojke poput cinka, mentola i salicidne kiseline koji povoljno utiču na smanjenje pora ali i na uklanjanje ulja i nečistoća sa kože. Pogledajte SML izbor proizvoda koji će vam pomoći da se  izborite sa uvečanim porama na licu:

Ako želite da uvek budete obaveštene o svim novostima i novitetima iz sveta lepote, prijavite se na SML Newsletter OVDE 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search