Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 07. 2011

Brijanje nogu

Najlakše i najefikasnije

Mnoge žene briju noge svaki dan. Brzo je, noge su odmah lepe i glatke, najmanje ima urastanje dlačica... jedina mana je brzi ponovni rast i neprijatan, oštar osećaj pod rukom do kraja dana. SML vam daje nekoliko saveta kako da brijanje prođe brže i uspešnije:

- Često radite piling nogu. Pomoći će da se uklone mrtve ćelije, a i ukoliko se desi da imate dlačice koje su urasle, one će lakše izaći na površinu.

- Koristite kreme za brijanje. Zaboravite na obične sapune. Oni ne mogu dovoljno da omekšaju kožu i dlaku da bi brijanje bilo što brže, bezbolnije i efikasnije. Birajte one bez alkohola i peperminta, jer mogu da vas peku i dodatno iritiraju vašu kožu. Zato su oni napravljeni specijalno za dame – idealni.

- Oštar brijač je najvažniji. Tupi žileti ne odstranjaju dlaku dovoljno duboko i potrebno je mnogo puta da pređete preko jednog mesta da biste dobili željeni efekat, a i tada je velika verovatnoća da ćete se poseći. Pronađite onaj koji vama odgovara. Sa jednim ili više sečiva, za gel trakama ili bez. Ne postoji jedan brijač koji odgovara svim ženama. Brijanje bi trebalo da ide glatko i bez pritiska. Ako počnete da pritiskate, znači da je žilet tup, zamenite ga novim.

- Brijte se tokom tuširanja. Topla voda i isparenja će dodatno otvoriti pore i omekšati dlake. Mokra dlaka je mekša i lakše ju je iseći brijačem. Tuširajte se minimum 5 minuta pre nego što pređete na brijanje. Ne kupajte se previše toplom vodom. Topla voda može da izazove oticanje nogu, a onda je precizno brijanje nemoguće.

- Posle brijanja nikako nemojte da radite dodatni piling, jer ste brijanjem već otklonili tanki sloj kože, pa je svaka dalja agresija nepotrebna.

- Posle brijanja nanesite zaštitnu kremu. Zaštitna krema hidrira vašu kožu i sprečava da se kroz sitne, mikro otvore uvuče neka infekcija.

- Ako su dlake dugačke, brijte noge u pravcu rasta dlake tj. “na dole”. Ako se brijete “na gore”, to može dosvesti do prevrtanja dlake i njenog urastanja. Brijanjem samo “na dole”, osetićete da noge nikada nisu savršeno glatke. Ako želite da postignete taj efekat onda ih morate izbrijati tj. još jednom obrijati u pravcu “na gore”, ako imate problem sa urastanjem, nemojte ovo da činite.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search