Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 07. 2014

Ulje: eliksir zdravlja za vašu kosu

Sve o vrstama ulja za kosu i njihovoj upitrebi

Ulja su sjajan način da hidrirate i negujete vašu kosu i da joj date ekstra vitamine i minerale koji su joj potrebni, pogotovo u toku letnjih meseci.

Ulja su idealan lek i za problčematičnu i suvu kožu glave, samo umasirajte ulje u kožu vrhovima prstiju i ono će momentalno umiriti iritaciju i osećaj suve kože.

Postoje ulja koja koristite pre pranja kose i ona koja se koriste posle.

Ulja koja koristite pre pranja su obično prirodna ulja i na ovaj način se tretira kosa koja je oštećena i veoma suva. Ulje nanosite od korena do vrha, prolazeći kroz kosu gustom četkom dok dlaka ne upije proizvod. Ako imate više vremena, malo zagrejte ulje u mikrotalasnoj, treba da bude toplo na dodir, nikako vrelo, i umotajte kosu u topao, vlažan peškir i ostavite pola sata da se upija, ovo je odlično za kosu koja je mnogo tretirana i oštećena. Posle regularno operite kosu i koristite šampon i balzam koje inače koristite. 

Ulja koja se koriste posle pranja i koaj su ’leave in’ (ne moraju da se ispiraju) su sasvim druga priča. Tehnologija je toliko napredovala da se sada prave ulja ultra lake teksture koja su specijalno dizajnirana da hidriraju, neguju, termički štite, daju volumen, sjaj...

Najbolji proizvodi ove vrste su multitasking karaktera, pa u isto vreme neguju, štite, stilizuju i daju sjaj i što je najbolje, nema potrebe za ispiranjem, pa su zato idealan saputnik regularne rutine kada je nega kose u pitanju. Što se tiče ulja i kvaliteta kose, za finu kosu je najbolje ulje od semena nara, za tanku ulje od badema, za debelu dlaku je ulje avokada najbolji izbor a za gustu kosu maslinovo ulje.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search