Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 04. 2013

Maslinovo ulje

Hidratacija iz prirode

Maslinovo ulje je od davno poznato po svojim lekovitim svojstvima i po svojoj širokoj primeni, od kojih kozmatička nije ništa novo. Još je u Antičkoj Grčkoj znalo za njega kao za sastojak koji čini kožu glatkom i sjajnom.

Maslinovo ulje se dobija različitim postupcima iz plodova maslinovog drveta, dok se hladno ceđeno ulje najviše ceni, jer zadržava najviše lekovitih sastojaka. Njegova svojstva su pre svega antioksidantna i hipoalergenska a odlikuje se i visokim sadržajem vitamina A i E.

Kako je kozmetička industrija napredovala, tako je i upotreba maslinovog ulja rasla, pa danas ovaj sastojak imamo u mnogim kremama, losionima, šminki i proizvodima za kosu.

Maslinovo ulje duboko hidrira i čisti kožu od slobodnih radikala i popravlja štetu od sunca, zagađenja vazduha, dima od cigareta i nezdrave hrane, ovo ulje stimuliše ćelije i tako čini kožu mekšom, zategnutijom i zdravijom.

Maslinovo ulje prodire duboko u kožu i hidrira je, i ta sposobnost ga čini sjajnim sastojkom dnevnih i noćnih krema, kao i losiona za telo i krema za ruke. Najbolje je da, ako ga koristite čisto, maslinovo ulje  nanosite na vlažnu kožu, jer ćete tako ublažiti masni osećaj. Pored trenutnog blagotvornog dejstva, ovo ulje daje i dugoročne pozitivne efekte.

Kao sastojak pilinga, sredstva za uklanjanje šminke ili proizvoda za negu zanoktica je ovo ulje idealno, jer neguje i smiruje kožu, čineći je mekšom.

Kosa je još jedna oblast gde maslinovo ulje čini čuda. On je izvanredan regenerator i sjajan borac protiv peruti, ali ako ga koristite čisto, pomešajte ga sa vodom u odnosu 50-50, da biste mogli da ga isperete, i vaša kosa će postati jača i sjajnija.

Obavezno preporučujemo da koristite benefite ove dugovečne biljke i bićete lepši i zdraviji.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search