Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 04. 2011

1960 - Jackie O

Stil koji su kopirale milioni žena...

Jacquelinne Kennedy-Jackie O. Ova kultna ličnost koja je bila otelotvorenje stila, poznata  po haljinama A kroja, ’’tableta’’ šeširima, rukavicama i jednostavnim kompletima koje je za nju kreirao prijatelj i dizajner Oleg Cassini.

Nekadašnja prva dama SAD-a i jedna od najslikanijih žena svih vremena, poslužila je kao inspiracija mnogim kolekcijama različitih dizajnera i dekada. Jednostavnost i elegancija stvorili su „Jackie look“, a krzneni kaput sa leopard šarom je postao sinonim prestiža za žene širom planete tokom šezdesetih. Jackie je obožavala haljine jednostavnih krojeva, u jarkim bojama, preko kojih je nosila trapez kapute sa krznenim detaljima. Uživala je u odeći, obožavala evropske modne kuće Balenciaga, Givenchy, Yves Saint Laurent, Ungaro, Dior i Chanel, a toliko je trošila da je tadašnji predsednik John Kennedy dobio javne kritike na račun supruge i njenih impulsivnih izleta po robnim kućama. 

Posle smrti muža, drastično je promenila imidž i postala poznata po širokim pantalonama, Hermes maramama oko glave i velikim naočarima za sunce, stil koji su kopirale milioni žena i koji je obeležio tu deceniju.

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search