Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 07. 2012

Amy Winehouse

Ikona pop kulture

Navršeno je godinu dana od kako je Amy Winehouse, britanska muzička ikona, sa samo 27 godina napustila ovaj svet. Problematična pevačica neverovatnog glasa, bila je podjednako dobar tekstopisac, autor, aranžer i izvođač, sve dok se mračne sile nisu čudno poigrale i zauvek nas lišile ovog vanvremenskog talenta. Amy Winehouse neće biti zaboravljena, jer je stvorila muziku koja opija dušu, iskreno i ogoljeno, bez maski, sa dozom sopstvene ekcentričnosti i stvaralačkog ludila.

Amy Winehouse i njen duboki kontraalt su šarali muzičkim pravcima, od R&B-a, soula i popa do jazza. Album iz 2006. godine "Back to Black" joj je doneo šest Grammy nagrada i planetarnu popularnost, a njena pojava je izazivala kontroverze ma gde se pojavila. Amy nije postala preko noći muzička senzacija, ali modna svakako jeste. 

Svoju crnu kosu, na koju je dodavala bogate i ne uvek baš uredne umetke, gotovo redovno je nosila visoko natapiranu i pokupljenu delom u punđu. Zaštitni znak joj je bio crni eye liner, a koliko je fascinirala modne dizajnere svedoče i revije Karl Lagerfelda i Jean Paul Gaultiera. 

Amy Winehouse je još od početka karijere uživala da nosi seksi, pin up haljine, od sjajnih materijala i čipke. Sa godinama je insistirala na prenaglašenom seksapilu koji se graničio sa vulgarnošću. Pa ipak, Amy nije postala seks simbol u konvencionalnom smislu, već je poput nekih drugih rokenrol dama, modu koristila kao oruđe sa kojim je vladala scenom. Stil 50-ih, kratke haljine i naglašeni dekoltei su se smenjivali sa teksas šortsevima i korset majicama. 

Amy nije konsultovala modne stručnjake, već se sama poigrala sa svojim scenskim izgledom. Brojni ukrasi u kosi, mnoštvo boja i visoke potpetice, jednostavno i lako su stvorili ikonu stila. Iako osporavana, ne može joj se poreći vanserijski talentat i uticaj na modno-muzički svet. Amy je iskoračila iz mašinerije, ostavivši nas u šoku, sa samo dva, ali legendarna albuma i na stotine priča o njenom životu. Njena eksplozija u stilu supernove nas je pokorila, dok legenda o simpatičnoj devojci iz Londona nastavlja da prkosi daleko većim pričama. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search