Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 08. 2012

Grace Kelly

Neponovljiva elegancija

Milioni devojčica maštaju o tome da postanu princeze ili poznate holivudske lepotice. Grace Kelly je bila i jedno i drugo. Dobitnica Oskara, muza čuvenog Alfreda Hitchkoka, žena kojoj su se divili i muškarci i žene, rođena je u imućnoj porodici u Filadelfiji. Tokom tinejdžerskih dana bavila se manekenstvom, a zatim je uplovila u filmske vode. Sa 20 je već bila veliko ime među mladim glumcima, a nakon samo 11 filmova, mnogobrojnih nagrada i 6 godina rada, preselila se u Monako i postala princeza Grace od Monaka.

Rainier Grimaldi III, princ od Monaka i mlada holivudska lepotica su se upoznali 1955. godine na filmskom festivalu u Kanu. Godinu dana kasnije su se venčali, a zatim su na red došla deca. Iako se mnogima činilo da je Grace protraćila svoj talentat, u više navrata je govorila o tome koliko je Holivud pun zlih ljudi, a sav sjaj i glamur je samo fasada. Iako kratka, njena filmska karijera i posebno rad sa Hitchkom zauzimaju veliko mesto u svetskoj kinematografiji.

Grace Kelly je očarala svet lepotom i uzdržanim držanjem. Ono što o čemu se manje govorilo je da je ova lepotica bila jako duhovita i inteligentna. Stvorila je prototip nove plavuše, hladne, misteriozne i elegantne, a za to su najzaslužnija filmovi koje je režirao Alfred Hitckok, „Dial M For a Murder“ i „Rear Window“. U filmu „The Swan“ je glumila princezu, da bi samo godinu kasnije postala jedna, a svoj oproštaj od velikog platna je ovekovečila filmom „High Society“.

Uvek odmerena i vedra, Grace je izgledala fantastično u svakoj odevnoj kombinaciji. Njen tanak struk i dug, elegantan vrat, krhka figura i osmeh koji pleni su stvorili jednu od najlepših žena svih vremena. Njen stil je uvek isticao njene prednosti, tako da su suknje i haljine A kroja dominirale tokom promovisanja filmova. U slobodno vreme je nosila mladalačke, jednostavne kombinacije, te se može reći da je njen stil najsličniji stilu Audrey Hepburn. Grace Kelly je uvek nosila bisere, a plava kosa, jedan od njenih zaštitnih znaka, je uvek bila blago uvijena, u glamuroznom stilu starog Holivuda, pre II svetskog rata.

Čini se da je ipak najlepše izgledala na venčanju, u kreaciji Helen Rose, sa kojom je radila tokom svoje glumačke karijere. Svoje kraljevske dužnosti je ispunjavala u skladu sa propisima, ali se nije skrivala od medija.Grace je majka troje dece: princeze Caroline, princa Alberta i princeze Stéphanie. Njen život je tragično okončan 1982. godine, kada je nakon saobraćajne nesreće doživela šlog. U nasleđe je ostavila neponovljive filmske uloge i lice zadivljujuće i opijajuće lepote. Grace Kelly je legenda sa obe strane Atlantika, a njena bajka sa nesrećnim završetkom je samo doprinela da njen lik i delo nikada ne budu zaboravljeni.   

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search