Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 02. 2012

Jerry Hall

Živi punim plućima

Plavokosa lepotica, dugih nogu, visoka čak 183 cm, se sa nepunih 17 godina našla na Azurnoj obalu u potrazi za glamurom. Danas, sa 55 godina, Jerry Hall je sinonim za glamur i seksipil, rokenrol muza i supermodel, čak i pre nego što je sam izraz zaživeo. Tinejdžerka iz Teksasa je odrastala uz Andyja Warhola, Grace Jones i Studio 54, mada je široj javnosti postala poznata nakon što je ostavila Brayna Ferryja i otrčala u zagrljaj Micka Jaggera, sa kojim ima četvoro dece, a njihova veza je trajala više od dve decenije. Ćerke, Georgia May i Elizabeth Jagger su nastavile majčinim stopama, pozirajući za iste, prestižne modne kuće, kao i Jerry, dve decenije ranije.

Miljenica prestižnih modnih fotografa, poput Avedona, Scavulla i Newtna, nikada nije pala u iskušenje da promeni frizuru ili eksperimentiše sa bojama kose. Naprotiv, sama je farba i šiša, ponosno ističući da je njena frizura inspirisana Veronicom Lake. Iako je odrastala uz stvaranje glem roka i pank kulture, stilska inspiracija su joj tridesete i četrdeste, zlatno doba starog Holivuda. Sa većim dizajnera je bliska, te sama priznaje kako su joj poklanjali i previše odeće, a njen favorit je Vivienne Westwood.

Tokom postojanja najprestižnijeg noćnog kluba, Studija 54, nosila je izazovne haljine od žerseja, sa puno šljokica i neizostavnim krznom. I danas rado nosi dekoltirane haljine sa izazovnim izrezima, pokazujući izvajane, duge noge, ali se odrekla kožnih pantalona i mini suknji, zamenivši ih biserima i klasičnim krojevima kuće Chanel.

Jerry je savršen primer dame koja zna vrednost male crne haljine, te iako je ljubitelj pastelnih tonova, poseduje zavidnu kolekciju magičnih i jednostavnih crnih haljina, različitih dužina i materijala. Ne dopada joj se najezda premršavih manekenki, kao ni trend izuzetno visokih platformi i potpetica, što je razumljivo zbog njene visine. Ne izlazi iz kuće bez četke za kosu i jarko crvenog ruža za usne.

Osim fantastičnog uspeha u modnom svetu, među kojima su reklamne kampanje za Revlon, Dior, Versace i YSL, Jerry se pojavljivala i na filmskom platnu, ali i u pozorištu, u predstavama „The Graduate“ i „Calendar Girls“. Autor je knjige „Jerry Hall: My Life in Pictures“, koji je svet jedva dočekao samo da bi se razočarao, jer nije bilo dovoljno „prljavštine“ o životu sa frotmenom Rolling Stonesa.

Slobodno vreme provodi u bašti, a njen savet za dobar izgled je dobar san, pravilna ishrana i bez preterivanja sa alkoholom. Iako ne vežba, puno šeta, jede organsku hrane iz svoje bašte, jer iza rokenrol fasade, Jerry je samo žena koja jedva čeka da postane baka. Tražeći glamur, postala je simbol istog, plavooka lepotica bez roka trajanja, a nakon dece, njen najveći uspeh je to što je ostala svoja, živeći i danas punim plućima.

Autor: Milica Jarić

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search