Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 02. 2012

Elizabeth Taylor

Prva holivudska diva

Elizabeth Rosemond Taylor (1932-2011) bila je glumica američko-britanskog porekla i dobitnica dve nagrade Oscar. 

Otac Francis bio je trgovac umetničkim delima, a majka Sara bivša glumica izuzetno teške naravi. Majka je potsticala njenu karijeru od malih nogu, tako da već u trećoj godini počinje da pohađa časove baleta.

Filmski debi imala je sa samo devet godina u filmu Lassie.

Glumila je u mnogim filmovima i imala mnogo filmskih i životnih partnera, udavala se osam puta za sedam muškaraca, sa Richard Burton-om je dva puta bila u braku.

Nagradu Oscar dobila je za uloge u filmovima ‘’Butterfield 8’’ 1960. i ‘’Ko se boji Virdžinije Woolf’’ 1966, dok je jedna od njenih najzapaženijih uloga bila uloga Kleopatre. Dobila je nagradu za životno delo 1997. Bila je istaknut borac protiv AIDS-a, bolesti koja joj je odnela mnoge prijatelje, i zato je uvek nosila crvenu presavijenu traku, simbol AIDS-a, zakačenu na odeću.

Elizabeth Taylor bila je prva prava holivudska zvezda. Svojom ekstravagancijom, neobičnim stilom i ekscentričnošću uvek je dolazila pod svetla raflektora. Bila je ljubitelj i kolekcionar visoke mode, uvek je kreirala svoj stil i garderoba je za nju bio način da se izrazi, da iskaže stav i mišljenje, koje je uvek imala. Njena najveća strast bili su dijamanti, posedovala neke od najlepših i najređih primeraka na svetu, pored velike kolekcije nakita koji je dobijala od muževa, ili sama kupovala na svojim putovanjima po svetu.

Takođe, ona se naprosto nije odvajala od krzna. Bilo na filmskom platnu, za potrebe slikanja ili u svakodnevnom životu, Liz Taylor je strasveno sakupljala i krzno, pored nakita. Ikona stila, Venera ljubičastih očiju, seks simbol, ali i borac za ljudska prava, Liz je volela životinje, ali i svojih 135 komada krzna, koji uključuju bunde, šubare, lisice, bolero-bundice i razne okovratnike. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search