Štampaj

Pošalji prijatelju

11. 03. 2015

Da li perete veš pogrešno?

I pri tom uništavate garderobu...

Postoji ispravan i pogrešan način za sve što radite, pa čak i za najjednostavnije stari kao što je punjenje mašine za veš! Zato smo se raspitali kod profesionalaca kojima smo postavili pitanja koja bismo imače uputili mami.

Ako ste ikada stajali ispred veš mašine sa bluzom u rukama, pitajući se da li treba da otkopčate dugmiće pre pranja, da li treba da je izvrnete na naličje ili nešto treće, sada imamo odgovore!

Prvo, zakopčajte svaki rajsferšlus pre nego što stavite bilo koju stvar na pranje! U suprotnom oni mogu da u kontaktu sa drugom garderobom izvuku niti i oštete vlakna. Zakopčajte dugmiće da se stvar ne bi deformisala ili ti isti dugmići zakačili za nešto u procesu pranja. Koristite mrežastu kesicu za pranje brushaltera i hulahopki, ovo je veoma važno jer su to delikatni komadi i zato ih treba pažljivo tretirati (inače, poželjno je da ove stvari perete na ruke...).

Uvek dodajte omekšivač šta god da perete, da biste umanjili trenje u toku pranja a samim tim i smanjili nastanak grudvica na garderobi, elektriciteta ili sprečili gubitak forme.

Imamo savet i za tretiranje mrlji. Izvrnite komad naopačke i pustite hladnu vodu iz slavine da teče preko mrlje, tako ćete je ’olabaviti’, pa tek onda nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja, pustite da odstoji i onda perite normalno.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search