Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

09. 01. 2012

Crabtree&Evelyn

Kozmetika iz prirode

Crabtree&Evelyn je osnovan 1972. godine, kao mala porodična firma, specijalizovana za prodaju finih sapuna, koji su nabavljani širom sveta. Danas je Crabtree&Evelyn međunarodna kompanija, veoma poznata i cenjena po svojim originalnim mirisnim notama, luksuznoj kozmetici, hrani za sladokusce i poklonima za sve one koji znaju da uživaju u sofisticiranim stvarima. Mnogo pre nego što su su priče o wellness-u i prirodnim proizvodima postale popularne, Crabtree&Evelyn je prepoznao prednosti koje nudi priroda, stvarajući asortiman proizvoda napravljenih od voća, cveća i biljnih ekstrakata.

 John Evelyn

Crabtree&Evelyn je pronašao inspiraciju u radovima John-a Evelyn-a, Engleza koji je živeo u 17. veku. Jedan od prvih naturalista i konzervatora, Evelyn je putovao Evropom i upoznavao različite kulture i prirodne lepote, prenoseći svoje utiske prijateljima u Britaniji. Svoje veliko imanje je pretvorio u čudesno lepe vrtove, zasađene voćem i cvećem koje je donosio sa svih strana sveta. Evelyn-ov lični moto: “Istraži sve. Zadrži samo najbolje.” predstavlja inspiraciju Crabtree&Evelyn-a, od osnivanja do danas.

Simbol Divlje jabuke

Drvo divlje jabuke (Pyrus malus) je tipično za Britaniju i predstavlja preteču svih kultivisanih stabala jabuke. Cenjena zbog lepog oblika, ali i korisnosti koju ima u kućnim apotekama, divlja jabuka oslikava lepotu i prirodni kvalitet svojstven Crabtree&Evelyn-u.

Still Room

Nekadašnja kućna apoteka ili ‘still room’ kako su je zvali u Engleskoj, predstavlja model inspiracije Crabtree&Evelyn-a. Postojala je u vreme kad su vrtovi igrali važnu ulogu u svakodnevnom životu, u vreme kad su sveže cveće, biljke i voće destilisani kako bi se napravile mirisne vode za kupanje i hidrirajuće esencije za kožu, a voćni konzervansi se koristili umesto veštačkih. Iz magije ‘still room’-a dolaze nam sitne dragocenosti koje pretvaraju svakodnevne, uobičajene rituale u nezaboravna iskustva i ispunjavaju vas zadovoljstvom.

 U centru Beograda, u Čika Ljubinoj 15, otvorena je nova prodavnica u kojoj možete pronaći upravo ono što tražite – savršen poklon. Luksuzne kupke i prozvodi za negu tela, kreme za ruke, proizvodi za masažu, u neodoljivo lepim pakovanjima, predstavljaju uživanje za vaša čula. Specijalne kolekcije sveća, eteričnih ulja i drugih proizvoda za vaš dom, donose mirise bora, brusnice, nara i vanile. U prodavnici Crabtree&Evelyn ćete naći engleske čajeve, kolačiće sa mirisom cimeta i đumbira, tradicionalni engleske namaze. 

Search