Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 12. 2012

Dve Opelove premijere

Mokka i Astra sedan stigle na domaće tržište

Na konferenciji za novinare održanoj u Central Parku, kompanija Opel prvi put je domaćoj javnosti predstavila potpuno novu Opel Mokku sa kojom ulazi u rastući SUV-B segment i Opel Astru sedan, novog člana Astra porodice i poslednju, četvrtu karoserijsku verziju ovog modela. Prepuni tehnoloških inovacija, ovi novi modeli unose svežu energiju u Opelovu ponudu, savršeno kombinujući sportske performanse i elegantan dizajn.

 Novim članovima dobrodošlicu u Opel porodicu prva je poželela poznata voditeljka Aleksandra Jeftanović. Ona je naglasila da Mokka predstavlja potpuno novi model sa kojim Opel prvi put ulazi na jedno novo tržište, nasuprot Astri, legendi automobilske scene, koja je već dugi niz godina nezaobilazna asocijacija na brend Opel.

 I Mokka i Astra dolaze sa drugom generacijom Opel Eye prednje kamere, sistemom radarski prilagodljive kontrole vožnje koji umesto vozača održava brzinu i rastojanje, poslednjom generacijom inteligentnih prilagodljivih svetala, AFL+, kao i sa sistemima pomoći pri kretanju na uzbrdici i spuštanju nizbrdo. Za udobnost tokom vožnje zaslužna su posebna ergonomska sedišta, a unutrašnjost obiluje premijum tehnologijama kao što su navigacioni sistem i brojne korisne opcije informativno-zabavnog sistema.

Ono što je specifično za Mokku je jedinstveni, revolucionarni FlexFix nosač bicikala. Unapređena druga generacija omogućava prevoz do tri bicikla, a sistem je integrisan u zadnji branik vozila i uvek je na raspolaganju. Čak i pri punom opterećenju, FlexFix sistem može biti nagnut tako da se zadnja vrata lako otvaraju.

 Za kraj konferencije, Aleksandra je pozvala prisutne goste i sve potencijalne kupce da zakažu test vožnje kod Opelovih ovlašćenih dilera i lično se uvere u izvanredne performanse novih zvezda Opelove ponude.

Search