Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 12. 2012

Karolina Kurkova

Češka lepotica

Najpoznatija češka manekenka Karolina Isela Kurkova rođena je 1984. godine u Desinu, u tadašnjoj Čehoslovačkoj Republici. U mladosti je bila zadirkivana zbog visine, ali nakon što je njena drugarica poslala Karolinine slike modnoj agenciji u Pragu, njen život se potpuno promenio. Prvo je snimila reklamu za televiziju i slikala se za billboard, a nakon toga se zaputila u Milano gde je potpisala ugovor sa Miuccom Pradom.

Posle ovih uspeha, Karolinina karijera je krenula uzlaznom putanjom. U septembru 1999. godine, pojavila se u američkom izdanju magazina Vogue, a nakon što se preselila u New York pojavljuje se i na naslovnoj strani februarskog izdanja 2001. godine. Jedna je od najmlađih modela koje su se pojavile na naslovnoj strani ovog magazina.

Tokom svoje karijere, Kurkova je najčešće učestvovala na revijama visoke mode. Radila je za najveće modne kuće kao što su Louis Vuitton, Valentino, Chanel, Tommy Hilfiger, Yves Saint Laurent, John Galliano, Christian DiorHugo BossVersace, H&M. Ipak, svetsku slavu je stakla kao jedna od Victoria's Angels, manekenki koje nose modele na revijama Victoria Secret. 2002. godine na jednoj od revija nosila je donji veš vredan skoro 10 miliona dolara, a iste godine je proglašena za najboljeg modela na dodeli VH1/Vogue Fashion Awards, i posebno je pohvaljena zbog toga što je skoro dvadeset i tri nedelje radila bez prestanka.

Kurkova je fotografisana za preko 25 naslovnih strana za magazin Vogue, uključujući i izdanja iz Francuske, Engleske, Grčke, Rusije, Nemačke i Koreje, a takođe se pojavljivala u internacionalnim izdanjima magazina Elle, Vanity Fair i The Face. Sarađivala je sa najboljim fotografima kao što su Steven Klein, Mario Sorrenti, Mario Testino i Steven Meisel.

Nakon što je 2005. godine potpisala ugovor i zvanično postala jedna od Viktorijinih anđela, na reviji održanoj 2006. godine nosila je "Hearts Of Fire" brushalter, vredan skoro 6.5 miliona dolara, sa preko 2000 uživenih dijamanata od 800 karata, sa dijamantskim brošom od 10 karata. Kao jedan od Anđela, dobila je i svoju zvezdu na Holivudskom Bulevaru slavnih 2007. godine. Takođe, za proslavu 75 godina rada magazina Esquire, slikala se isto onako kako se slikala poznata američka glumica Angie Dickinson 1966. godine za taj poznati magazin. Karolina se našla i među sto najlepših ljudi sveta, prema magazinu People.

Iako je poznata po savršenoj figuri, mediji su je dosta kritikovali jer se u poslednjih nekoliko godina ugojila, a to se sve dogodilo zbog činjenice da manekenka ima zdravstvenih problema sa štitnom žlezdom. Ono po čemu je definitivno posebna je činjenica da nema pupak, jer je kao mala imala operaciju.

Pored manekenstva, ova lepa čehinja je dobar deo svoje karijere posvetila i humanitarnom radu, kojim se bavila u nekoliko različitih organizacija, zahvaljujući kome je primila mnoge nagrade.  Takođe, oprobala se i kao glumica, i glumila je uz Frankie MunizaHarvey Keitela i Amber Valettu, u komediji "My Sexiest Year". Bila je i sudija u rijaliti emisijama "America's Next Top Model" i "Germany's Next Top Model". Karolina se udala 2009. godine za Archie Druryja, a malo posle venčanja je dobilli su sina Tobina. Ona sa svojom porodicom trenutno živi u New Yorku. 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search