Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 02. 2013

Carolyn Murphy

Neprolazna lepota

Američki supermodel Carolyn Murphy je rođena 1975. godine u Panama Cityju, na Floridi.

Karijeru je počela u šesnaestoj godini, na nagovor majke, koja je upisala na kurs za manekene. Prvo je radila samo lokalne kampanje na Floridi, da bi ubrzo počela da putuje u Japan i Pariz. Ipak, nije zapostavila školovanje. Nakon što je diplomirala 1991. godine odlazi u New York u želji da ostvari snove u svetu modelinga. Potpisuje ugovor sa agencijom Women Model Management i počinje da radi kampanje za poznate brendove.

Tom Ford, Roberto Cavalli, Versace, Dolce & Gabbana, Max Mara i Calvin Klein su samo neki u nizu ostvarenih uspešnih saradnji. Ipak, najviše će ostati upamćena kao zaštitno lice Estée Lauder kozmetike, sa kojom ima ekskluzivan ugovor od 2001. godine.  

Carolyn se prvi put našla na naslovnici francuskog izdanja Voguea 1996. godine, a fotografisao je Raymond Meier. Zatim se ređaju njena pojavljivanja u mnogim modnim magazinim kao što su  Elle, Harper’s Bazaar,  i-D i W magazine. Njeno zanosno telo je centar pažnje u čuvenom Pirellijevom kalendaru 1998. godine.

Često se nalazila ispred objektiva najpoznatijih modnih fotografa, a pomenućemo da je sarađivala sa Marijem Testinom za potrebe francuskog Voguea, modne kuće Missoni i Gucci.

Nakon što je 1998. godine od strane VH1/Vogue Fashion Awards proglašena za model godine, odlučila je da se oproba i u svetu glume. Najzapaženija uloga joj je bila u filmu Barryija Levinsona  ‘’Liberty Heights’’, u kojem glumi devojku po imenu ‘’Dubbie’’.

Prošle godine je uvrštena na Forbesovu listu najplaćenijih modela na svetu, sa procenjenom godišnjom zaradom od 4.3 miliona dolara. Bez obzira na bogatstvo, danas Carolyn Murphy uživa u Kaliforniji, sa ćerkom Dylan, psom, mačkom, zecom i četiri kokoške. Ipak, karijeru nije zapostavila, upravo nam se smeši sa poslednje naslovnice koju je radila za australijsko izdanje magazina Vogue. Iako ima duplo više godina nego neke njene koleginice i dalje izgleda senzacionalno bilo da se radi o fotografijama ili modnim revijama.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search