Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 10. 2012

Abbey Lee Kershaw

Alternativna devojka

Australijski top model Abbey Lee Kershaw je rođena 12. juna 1987. godine. Nizala je naslovnice i revije, a definitivna godina njenog uspeha je 2011. kada je V magazin proglasio supermodelom.

Kao dete Kershaw je često bila u bolnici, sa 4 godine dobila je meningitis. Kasnije su joj otkrili tumor na kolenu. Sve to joj nije smetalo da bude vrlo živahno dete, volela je da se penje po drveću, pa je zbog toga zaradila i par slomljenih kostiju. Odrasla je u Kensingtonu i pohađala je osnovnu katoličku školu Severnom Melburnu.

Nakon što je pobedila na lokalnom izboru lepote, rešila je da se otisne u svet modelinga. Završila je srednu školu i 2005. godine se preselila u Sidnej. Dane je provodila na plaži, gde njena bajka i započinje. Kathy Ward, skaut za Chic Management, koja je otkrila Mirandu Kerr i Samanthu Harris, primetila je Abbey Lee i samo par nedelja kasnije potpisali su ugovor.

Preselila se u New York, gde je debitovala na Nedelji mode , noseći modele Oscara de la Rente, Halstona, i zatvorila je reviju Rodarte. Na Milanskoj Nedelji mode radila je ekskluzivno za Gucci.

Poznata je i po manjim gafovima, na Rodarte reviji sa saplela u visokim štiklama, a noseći preuzak kožni korset Alexandera McQueena onesvestila se na pisti. To nije uticalo na njen dalji rad, modne kuće su je angazovale u još većem broju. Bila je jedno od 14 lica sa naslovnice jesenjeg izdanja V magazina. Novembra 2008. godine se pridružila jatu Victoria's Secret lepotica.

Bila je zaštitno lice Guccijevog parfema "Flora" 2008. godine. Narednu modnu sezonu preskače, zbog povrede ligamenata nije mogla da šeta pistom.

Abbey Lee podiže prašinu eksplicitnim snimanjem 2009. godine za francuski magazin Purple Fashion. Čuveni fotograf Terry Richardson, optužen je seksualno uznemiravanje devojaka na snimanju. Kershaw je stala u njegovu odbranu, rekavši da je uzivala u saradnji koja joj je donela spoznaju svojih osećanja i tela.

Nakon što se oporavila od povrede kolena, nastavila je da radi za poznate modne kuće poput D&G, Fendi,Versace i Chanel čije je zaštitno lice za 2010/ 2011 godinu. Njen izlazak na pistu za Chanel košta 100 000 dolara. Slikala se za Pirelli kalendar, 2010. godine je iza objektiva bio Terry Richardson, a naredne Karl Lagerfeld.

Četiri puta se pojavila na naslovnici australijskog Voguea. Za kampanju brenda Rag & Bone Do-It-Yourself, slikala je svoj portret, zajedno sa modelima Sashom Pivovarovom, Editom Vilkeviciute, Karolinom Kurkovom, Candice Swanepoel i Lily Aldridge.

Ova manekenka je veliki ljubitelj tetovaža i pirsinga kojih ima čak 10. Poslednje dve tetovaže je uradila na stomaku belim mastilom. U slobodno vreme se bavi apstraktnim slikarstvom i gaji guštera koga je nazvala Annie Hall.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Estelle Lefébure

Estelle Lefébure

U svetu mode, glume i muzike ...

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Lice koje se ne zaboravlja ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Jelena Grkinić

Jelena Grkinić

Njeno vreme tek dolazi ...

Rada Knežević

Rada Knežević

Ime koje krije veliki potencijal ...

Search