Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 03. 2013

Pobedite prolećni umor

Budite puni energije i entuzijazma

Iako se priroda budi i stvara se nov život, a prvi zraci sunca vas mame da izađete napolje, vi ste bezvoljni i nedostaje vam energije? Nema potrebe da brinete, jer je moguće da osećate simptome prolećnog umora, koji se neretko javlja kada zima zamenjuje proleće. Naš organizam nas podseća da smo i sami deo prirode i da mu je potrebno vreme da se privikne na promene. Tokom hladnih, zimskih dana manje smo se kretale, jednolično hranile i unosile nedovoljnu količinu vitamina i minerala. Sve ovo dovodi do manjka energije i entuzijazma, uprkos šarenilu koje nas okružuje.

Ukoliko vam je ovo poznato, najbolji način da pomognete sebi je da se ponovo pokrenete. Verovatno ste se ulenjile tokom tmurnih zimskih dana, radije birajući da se zavučete pod ćebence uz omiljenu seriju i kokice. Ipak, stiglo je lepo vreme i nemate više izgovora. Izađite u šetnju, vozite bicikl ili rolere, trčite pored reke, vežbajte u prirodi... odaberite fizičku aktivnost koja vam najviše odgovara. Pored toga što ćete sagoreti kalorije i time pomoći svojoj liniji, poznato je da se prilikom vežbanja oslobađa hormon endorfin, koji se takođe naziva i hormon sreće.

Prošetajte i do obližnje pijace. Sigurni smo da nećete moći da odolite šarenilu svežeg voća i povrća. Obogatite svoju ishranu – neka se na vašem tanjiru nađe što više zeleniša, nemasnog mesa, ribe i ceđenog voća. Iskoristite priliku i da osvežite svoj dom, kupite tek ubrano cveće koje će oplemeniti vaš prostor i oraspoložiti vas svaki put kad uđete u stan.

Unesite promene i u vašem neseseru.  Odložite „teške“ zimske kreme i osvežite svoju kolekciju beauty proizvoda. Prolećne kolekcije su tu i nude mnogo novih proizvoda. Proverite da li vam nedostaje ruž u trendu ili nova senka koja će na pravi način istaći vaše oči. Uvereni smo da ćete uživati dok budete birale nešto za sebe.

Da proverite vaš nivo energije, preporučujemo vam da rešite test na Facebook stranici, koji će vam otkriti da li ste spremno dočekale proleće.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search