Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 03. 2013

Kavitacija

Nehirurška liposukcija

Kavitacija je postupak kojim se nehirurškim putem uklanjaju masne naslage sa neželjenih mesta na telu. Najčešće su to stomak, zadnjica, bokovi i nadlaktice. Tretmani traju do 60 minuta i rade se u razmaku od 7 do 10 dana. Rezultati su vidljivi odmah, jer se u nekim obimima gubi od 2 do 5cm. Broj tretmana se određuje u konsultaciji sa lekarom. Kavitacijom se mogu smanjiti i naslage celulita, omogućiti bolja cirkulacija i samim tim bolja ishrana kože.

Metoda je moguća upotrebom ultrazvuka koji koristeći fokusirane talase određene frekvencije, prodire u kožu i cilja masne naslage. Pod energijom talasa ćelije masnih naslaga pucaju, masnoća se izliva u međućelijske prostore, a zatim se prirodno, uz pomoć prisutnih enzima, razgrađuje i limfnim sistemom elimniniše iz tela. Deo razgrađene masnoće ide kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen fizičkom aktivnošću u suprotnom će se razgradjene masti ponovo akumulirati u telu.

Iako nije hiruški proces, jako je važno da kavitaciju radi stručno osoblje. Kavitacijom se masne naslage razbijaju i one iz ogranizma odlaze krvotokom, a naravno potrebno je lučenje odgovarajućih enzima koji će razgraditi te ćelije masti. Ako se to ne desi, deo razbijenih masnih ćelija mogao bi da se vrati u neželjene delove tela. Zato je jako važan i post kavitacijski program, odnosno kavitaciji se priključuje i limfna drenaža koja se radi ručno ili laserom.

Ultrazvučna kavitacija je idealan tretman kao alternativa liposukciji. Na ovaj način izbegavate operacionu salu i totalnu anesteziju jer je procedura bezbolna. Ipak, ako se odlučite za ovu proceduru, konsultujte se sa lekarom. Izbegavajte je ako imate problema sa jetrom, bubrezima, ako nosite pejsmejker, ako ste dijabetičar, ako ste trudni ili dojite, ako imate vrlo povišen holesterol...

Važno je znati da se kavitacijom ne postiže čudo i da je ona samo prateće sredstvo u uklanjanju neželjenih masnih naslaga. Namenjena je osobama koje ne mogu da se oslobode naslaga na nekim delovima tela uprkos dijetama i vežbanju. Naravno, najbolji efekti se postižu kombinacijom sa redovnim fizičkim aktivnostima i pravilnom ishranom.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search