Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 03. 2012

Kako da manikir traje duže

7 malih trikova

Kako stiže lepše vreme, svakakod a ćelite da vaše šake i stopala izgledaju besprekorno, ali ponekad se desi da se manikir/pedikir pokvari ubrzo nakon izlaska iz salona. Zato SML daje 7 malih trikova uz koje će vaši nokti izgledati besprekorno nedelju dana.

1.Tražite novu bočicu laka za nokte. Saloni često dodaju razreživač u lakove da bi isti duže trajali, što znači da će lak kraće trajati. Zato, ako vidite da je bočica laka 2/3 prazna, tražite od manikirke da otvori novu, jer svež lak za nokte traje i 10 dana duže.

2.Nosite ulje za zanoktice sa sobom. Ne samo što će sprečiti nastajanje zanoktica, već će sprečiti i krzanje laka za nokte. Nanesite proizvod na nokte I zanoktice dva puta dnevno za pun efekat.

3.Doterajte gornji sloj. Većina ćena ne nanosi ponovo gornji sloj laka za nokte, koji traje 48 sati nakon odlaska od manikira. Kako poslednji, gornji sloj ima zaštitnu ulogu, pogotovo kada je listanje I pucanje nokta u pitanju, morate ga doterivati sami svaki drugi dan. Pogotovo obratite pažnju na ivicu nokta, jer je tu nokat najosetljiviji na oštećenja, zbog turpijanja i najveće izloženosti spoljnim uticajima.

4.Nosite rukavice. Voda je najveći neprijatelj manikira, pa uvek navucite par gumenih rukavica kada perete sudove.

5.Izbegavajte toplotu. Potrebno je 12 sati da se lak na noktima potpuno stvrdne. Tako, u tom priodu izbegavajte saune, tople kupke i bilo kakvo izlaganje toploti I vlagi. Ako perete ruke toplom vodom, na kraju ih isperite hladnom da oporavite lak na noktima.

5.Izbegavajte sintetičke mirise. Parfemi koji se često nalaze u kremama za ruke mogu da izazovu pucanje laka. Zato potražite kreme koje sadrže esencijalna ulja uemsto sintetičkih aroma.

7.Ako sumnjate-ponesite svoju bočicu laka za nokte. Tako ćete biti sigurni da u njemu nema razređivača a I vi sami znate koja vam nijansa najbolje stoji.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search