Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 09. 2015

Da li pravilno perete kosu?

Jer samo zdrava kosa je lepa

Pranje kose je deo rutine, a mnogi se i ne zapitaju da li to dobro rade i ako bi nešto promenili, da li bi efekat bio drugačiji. Osim higijene, pranjem kose želimo da očuvamo dlaku. Niko ne želi da tanke niti svoje kose čupa i oštećuje. A mokra dlaka je mnogo osetljivija od suve.

Pravilan način pranja kose, podrazumeva:

Prvo očešljajte kosu pre pranja. Pranjem se kosa dodatno mrsi, a čvorovi vam nisu potrebni.

Pokvasite kosu toplom vodom da bi se kutikle na vlasi otvorile i da biste lakše oprali masnoću i nečistoću. Ukoliko imate suve krajeve, pre šampona nanesite balzam.

Stavite potrebnu količinu šampona (u zavisnosti od dužine i gustine kose) na dlan, rastrljajte i zagrejte proizvod dlanovima. Šampon nanesite na skalp, a ne na krajeve kose. Jer će ih na taj način šampon dodatno isušiti. Isprerite šampon toplom vodom.

Proceduru ponovite još jednom. Prvi put šamponirate kosu da biste je oprali, drugi put da bi šampon blagotvorno delovao na vašu kosu. Ponovo isperite, ali ovaj put hladnom vodom. Tako će se kutikule na vlasi zatvoriti i kosa će biti sjajnija.

Vodu iz kose iscedite stiskajući dlaku. Nemojte čupati i vući, jer je kosa tada najosetljvija.

Sada je vreme da stavite balzam. Za razliku od šampona, balzam stavite na celu kosu, pogotovo na krajeve. Pustite ga da odstoji najmanje pet minuta, pa onda isperite.

Kosa se pere okvirno dva puta nedeljno. Izbegavajte fen, koliko je god moguće, a presu koristite samo kada morate i to pre nego što počnete sa uređivanjem frizure najprskajte sprej za zaštitu dlake. Ne zaboravite da redovno skraćujete krajeve! 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search