Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 07. 2012

Sophia Loren

Neprikosnovena Italijanka

Italijanska i svetska ikona stila, seks simbol i jedna od najvećih zvezdi starog Holivuda, Sophia Loren, rođena je 20. septembra 1934. godine. Sofia Villani Scicolone, kako joj je pravo ime, spada među zvezde čije životne priče podsećaju na bajke. Nakon ne baš srećnog detinjstva, sa 14 godina je započela karijeru modela, a zatim se našla u filmskim vodama. Od 1950. godine do danas je snimila stotinak filmova, primila brojne nagrade, među kojima je najznačajniji Oskar za glavnu glumicu u filmu „La Ciociara“ iz 1961. godine. Tom nagradom je postala prva glumica koja je dobitnica Oskara van engleskog govornog područja. 

Osim neosporivog talenta, ono što je izdvojilo Sophiu Loren je neponovljiva zavodljivost i seksapil. Čak i u svojim 70-in ona naprosto zrači neverovatnom energijom i ostavlja bez daha daleko mlađe generacije. Lorenova je postala globalni fenomen, dajući potpuno nov pogled na Italijanke i njihovu lepotu. Glamurozna, sa savršenim oblinama i pogledom koji razoružava, Sophia Loren, zajedno sa koleginicama Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Bridgette Bardot i Grace Kelly, spada među holivudsku elitu, žene koje su otvorile vrata novim generacijama devojaka, spajajući seksapil sa glamurom i talentom.

Status seks simbola je održala zahvaljujući figuri, ali i stilu odevanja. Na crvenom tepihu je uvek elegantna, sa dozom provokativnosti, nesprekorna našminkana i sa prepoznatljivom frizurom. Krzno i dijamanti su joj oduvek bili najbolji prijatelji, mada je na njenim odevnim kombinacijama uvek najupečatljiviji duboki dekolte. Senzualna i uvek zavodljiva, Sophia odaje utisak žene koja ne prestaje xa se zabavlja. Ono što iznenađuje je njen privatni život i beskrajna ljubav prema samo jednom čoveku.

Italijanski režiser svetskog glasa, Carlo Ponti, je dva puta imao čast da postane suprug gospođe Loren. Nakon što je njihov prvi brak poništen, 1966. godine su izgovorili sudbnosno „da“ i ostali zajedno dok ih njegova smrt nije razdvojila 2007. godine. Loren je majka dvoje dece i baka četvoro unučadi. Živo na relaciji Napulj-Rim-Ženeva, uživa u kuvanju i porodici, a njen besprekoran izgled duguje upravo porodičnoj idili.

Sophia Loren je boginja velikog platna, uvek očaravajuće ženstvena. Neobične crte lica, zadivljujuće obline i pozitivna energija koja isijava iz svake pore njenog bića, storili su zvezdu za sva vremena. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search