Štampaj

Pošalji prijatelju

01. 02. 2013

Diana, Princeza od Velsa - 15 godina kasnije

Bajka sa tužnim krajem

Visoka i vitka, uvek pomalo oborene glave i stidljivog, ali očaravajućeg osmeha, Lady Diana je postala sinonim neke nove monarhije, žena sa stavom i stilom, oličenje vladara sa mekim srcem. Od devojčurka, čija jedina uloga je bila da rodi sinove, buduće naslednike trona Ujedinjenog Kraljevstva, Lady Diana je izrasla u ikonu stila, zaštitnika nemoćnih i gladnih, glas naroda među moćnicima širom sveta.

Za Dianu se može reći da je postala prava zvezda, poput njenog prijatelja Michael Jacksona, Elthon Johna ili Luciano Pavarottija. Njen uzbudljiv put ka svetskoj popularnosti doneo je najintimnije žrtve u njenom privatnom životu. Otvoreno je govorila o problemima u braku sa Princ Chareslom, bulimiji, depresiji, muževljevim prevarama, ne predstavljajući se kao svetica. Upravo to je učinilo anđelom na zemlji, a kako je raskidala veze sa kraljevskim dvorom, to je njen osmeh postajao širi, a njen glas je dopirao do sve više ljudi.

Tokom osamdesetih Diana je vreme provodila sa tadašnjim mužem i sinovima, Williamom i Harryjem. Uvek se držeći u senci, postala je interesantna novinarima celog sveta zbog nežnih crta lica i skupocenih kreacija. To je decenija naramenica, a Diana je bila kraljica istih. Pravo lice je pokazala nešto kasnije, nakon što je ceo svet shvatio da je ona samo žena, kao i milion drugih, u nesrećnom braku i sa gomilom svakodnevnih problema.

Diana je obeležila devedesete, poput pop ikone. U decembru 1992. godine Diana se rastala od Princa Charlsa, iako su na razvod čekali gotovo cele četiri godine. U novembru 1995. godine Diana je dala intervju za BBC u kom je ogolila dušu, nakon kog je kraljica Elizabetha urgirala kako bi se brakorazvodna parnica što pre okončala. Diana je intrevjuom osvojila ceo svet, ali stekla neprijatelja u svojoj uskoro bivšoj svekrvi i njenim podanicima.

Iako je Lady Diana samo nekoliko godina provela u nekoj vrsti slobode, koja je podrazumevala manje kontrole od strane britanske krune, čini se da je u tim godinama bila najbolja verzija sebe. Naramenice je zamenila haljinama koje su okrivale izvajane noge i ruke, a posebnu pažnju je poklanjala nakitu i frizuri, koja je postala jedna od najpoznatijih frizura svih vremena. Lady Diana je okrenula novi list, pronašla svoje mesto pod suncem, uspevajući da održi kontakt sa sinovima, budućim vladarima Velike Britanije, pojavljivajući se na filmskim premijerama, posećujući najugroženije lokacije na planeti. Diana je davala nadu obolelima od side, igrala se sa decom koja su ostala bez roditelja, pružala utehu i propagirala ljubav.

31. avgust 1997. godine je zavio ceo svet u crno. Lady Diana je u gradu svetlosti izbula život, nakon što je njen vozač pokušavao da pobegne od horde paparaca. Lady Diana nije bila sama. Sa njom je bio i njen nov čovek, neko sa kim je planirala budućnost, Dodi Fayed, sin Mohamed Al-Fayeda. Smert ovog para je podigla neverovatnu količinu medijske prašine, a čitava javnost je podeljana na one koji su bili srećno što se Diana oslobodila okova monarhije i onih koji su smatrali da Dodi Fayed ispravan izbor za supruga majke budućih nosioca britanske krune. Kao i čitav njen život, njena smrt je donela milion kontroverzi, teorija zavera, a ni 15 godina kasnije se ne može sa sigurnošću reći da li je smrt Kraljice Srca bila nesreća ili nešto više.

Obožavana širom sveta, Lady Di je postala krlajica malih i velikih ekrana. U toku je snimanje filma u kom će Dianin lik tumačiti Naomi Watts, a na svakih nekoliko meseci u nekoj od svetskih prestonica održavaju se izložbe posvećene nastradaloj princezi.Nežna, skromna i istovremeno glamurozna i elegantna, Lady Di je postala žena za XXI vek. Lady Di je učestvovala u stvaranju nove Britanije, u kojoj će glas naroda značiti nešto, a upravo ta 1997. godina je vratila laburistima vlast. Njena fondacija i dalje živi, pod sloganom "Posao se nastavlja". 

Iako joj je bilo samo 36 godina, čini se da je Diana živela nekoliko života. 

Ako želite da uvek budete obaveštene o svim novostima i novitetima I savetima iz sveta lepote, prijavite se na SML Newsletter OVDE 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search