Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 06. 2012

Branislava Antović

Modni bloger, novinar i zaljubljenik u život

Šarmantna crnka, Branislava Antović, je autor bloga Divine World Of Fashion, na kom možete naći odevne kombinacije, ideje za “uradi sam”, kao i spoj klasike sa aktuelnim trendovima. Šta Branislava ima da kaže o stilu, modi i lepoti, saznajte u narednim redovima.

SML: Kada i zašto si počela sa pisanjem bloga?

Branislava Antović: Nakon višemesečnog praćenja tuđih blogova, tada još uvek uglavnom stranih jer je domaća blog scena bila tek u začetku, rešila sam da i sama zaplovim modnim online vodama. Sa ove distance rekla bih da je to jedna od najboljih odluka koje sam donela u svom životu. Dakle, potpuno slučajno i iz isključivo jednog jedinog razloga, koji se najopštije može objasniti kao ljubav prema modi. Konkretno, sve se desilo u oktobru 2010. godine i od tada moj Divine World živi svoj zasebni život, i raste u, nadam se, jedan fin modni kutak za sve one koji osećaju strast prema dobrom komadu i stilskom nošenju istog.

Šta te inspiriše i pri odevanju, ali i pri stvaranju bloga?

Svakodnevica, jednom rečju. Ljudi koje svakodnevno srećem, blogovi koje svakodnevno posećujem, i sve one modne i nemodne stvari koje čine moj dan.

Kako je biti modni bloger u Srbiji?

Uzbudljivo bi bila prava reč. Modno blogovanje predstavlja jednu pravu malu avanturu koja na svakog ko se barem jednom u njoj okuša, utiče zavisnički. Mogućnosti da upoznate nove ljude, prisustvujete zanimljivim događajima, budete deo jednog lepog i glamuroznog sveta su zaista beskrajne, te stoga toliko i privlačne. Nažalost, u Srbiji je sve još uvek u vrlo skromnim razmerama, ali idemo polako ka tome da modno blogovanje dobije onaj status koji ima u svetu, a to bi bio najpopularniji vid modnog izražavanja.

Koji odevni i beuty predmeti su oni bez kojih ne možeš?

Zavisnik sam od Labella, i svim snagama pokušavam da se odreknem ove navike, međutim ne ide mi baš najbolje. Slična je situacija sa kremom za ruke, bez koje, jednostavno, ne mogu da zamislim dan. Što se tiče garderobe ne mogu reći ni za jedan komad da mi je apsolutno uvek neophodan, jer nedostatak jednog nadomestim drugim.

Šta je za tebe stil? Šta je moda? A šta lepota?

Moda bi bila ono što se prilagođava stilu. Dakle, u toj nekoj zamišljenoj hijerarhiji stil bi bio na istaknutijoj poziciji u odnosu na modu. Lepota kao potpuno relativna stvar od male je ili skoro nikakve važnosti za ovu priču. Slažem se sa onom da se lepota nalazi u oku posmatrača, stoga potpuno je nezahvalno polemisati na tu temu.

Koja zvezda je oličenje stila?

Znam da neću reći ništa novo, ali  kada se govori o stilu, meni isključivo jedno ime prvo pada na pamet: Audrey Hepburn.

Koji modni trendovi ti se nisu dopali?

Rekla bih da je to nošenje cipela sa platformom u punk stilu.

Koje trendove (u modi, šminki i negi) za leto 2012. preporučuješ našim čitateljkama da probaju?

Igranje sa bojama i printovima je nešto što se nikako ne sme propustiti ovog leta kada je garderoba u pitanju. Sličnim uputstvom možemo se voditi i kada se radi o šminki, jer se trend mat karmina u jarkim i drečavim nijansama  polako preneo sa prošle na ovu sezonu. Dakle, prepustite se bojama!

Kako i koliko dugo izgleda tvoje pripremanje za izlazak?

Uglavnom je to proces od nekih sat vremena, koji minut gore dole, a čini ga standardna procedura u vidu šminkanja, sređivanja kose, oblačenja i finalnih priprema. Biranje kombinacije, koje mi oduzima najviše vremena završim pre samog spremanja.

Kako si počela da gradiš svoj modni stil?

Postepeno, odrastajući i pod uticajem raznoraznih izvora od mame i njenog stila, preko društva do medija.

Koji je tvoj idealan modni savet?

Čini mi se da čovek ima najviše uspeha kada je svoj, prirodan i ne glumi nekog ili nešto treće. Držite se onog što jeste, jer takvi ste najbolji.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search