Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 05. 2012

Zorana Jovanović

Modna blogerka i budući stilista

Modni kutak Zorane Jovanović svakodnevno prate devojke na njenom blogu Zorannah's Fashion Corner. Sa Zoranom smo popričali o stilu, inspiraciji i lepoti, te saznajte šta ova dama ima da kaže.

SML: Kada i zašto si počela sa pisanjem bloga?

Zorana: Dugo je postojala ideja ali nikako je nisam sprovodila u delo.. Nikada nisam mislila da će moj blog ovoliko porasti jer jer to trebalo da bude samo moj mali dnevnik oblačenja. Studiram za stilistu na Accademi del Lusso i htela sam da negde imam mali portfolio mog stila i oblačenja tako da je blog bio pravo rešenje.

Šta te inspiriše i pri odevanju, ali i pri stvaranju bloga?

Što se oblačenja tiče, zavisi na koju nogu ustanem. Kradem neke sitne ideje sa drugih blogova pa ih uklapam u svoj stili i fazon a što se inspiracije tiče pronalazim je svugde. U Beogradu, Novom Sadu, na internetu, drugim blogovima, Facebooku..

Kako je biti modni bloger u Srbiji?

U Srbiji jako teško. Ljudi očekuju od tebe da si posvećen tome 24 sata dnevno, a mi to radimo iz ljubavi i imamo ''stvaran'' život pored toga. Moda jeste moj život i to je jedina stvar kojom želim da se bavim, ali od bloga u Srbiji nemamo generalno ništa osim što idemo po revijama i određenim eventima i što nas devojke prepoznaju na ulici.

Koji odevni i beuty predmeti su oni bez kojih ne možeš?

Iscepane farmerke, crne baletnke, bele starke, bela atlet majica i velike crne naočare za sunce. Od beaty predmeta to su: Clinique musse, Dior skinflash i Mac studio fix fluid.

Šta je za tebe stil? Šta je moda? A šta lepota?

Stil je nešto sto se menja sa godinama, neki fazon koji se fura. Moda je igra, ne treba je se plašiti i samo je treba prilagoditi sebi i svom ormanu i stilu. Lepota je relativna jer nisu svi ukusi isti. Ali bitna je ona unutrašnja lepota.

Koja zvezda je oličenje stila?

Rachel Zoe i Nicole Richie.

Koji modni trendovi ti se nisu dopali?

Ne mogu da izdvojim nijedan jer svaki put kad sam pljunula po nečemu nosila sam ga posle mesec dana. Nisam volela printove sad obožavam da ih mešam, nisam volela jarke boje, a sada ne izlazim iz njih. Nikad ne reci nikad.

Koje trendove (u modi, šminki i negi) za leto 2012. preporučuješ našim čitateljkama da probaju?

Cvetni print i neon boje su obavezni. Za leto, što manje sminke, što više maski pred spavanje i hidratacije.

Koji je to komad odeće za kojim žudiš?

Celine luggage tote torba. Generalno za mene je garderoba za jednokratnu upotrebu posebno sada kad sam krenula da postujem skoro svaki dan jer ako se danas slikam u tome mogu opet tek za 3,4 meseca. Tako da vise volim da dajem pare na torbe koje mogu da ponavljam i koje mi ožive svaku odevnu kombinaciju.

Kako i koliko dugo izgleda tvoje pripremanje za izlazak?

Mislim da sam ja ne tipična devojka koja od primljenog telefonskog poziva do izlaska iz kuće utroši 15 minuta. Obično se presvučem minimum 7 puta i onda se vratim na prvu kombinaciju tako da mi tu odlazi najviše vremena. Na šminkanje potrošim minut i po, koliko mi treba da stavm puder i maskaru.

Kako si počela da gradiš svoj modni stil?

Vremenom. Imam neku viziju kako treba da izgleda moj orman za 10 godina i one sekunde kad sam izašla iz tinejdžerske faze ludila sve je počelo da  dolazi na svoje mesto. Mnogi komentarišu da se još uvek tražim jer nemam određeni stil kome težim nego ekspreimentišem i menjam, ali stvar je u tome da to treba da radim dok sam u godinama i prilici za to.

Koji je tvoj idealan modni savet?

Ne plašite se i vodite se osećajem. Ne razdvajajte zimske od letnjih materjala, printove, miksujte i uživajte u modi. Najgore je videti dosadno obučenu ženu samo zato što se plaši da proba nešto novo.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Sandrica   |    09. 11. 2012   |   15:28:27

blog

Svidja mi se Zorana, ali bolje mi je Tamara sa theglamandglitter.com

pošalji odgovor
Marija   |    02. 10. 2012   |   14:02:30

Cvetkovic

Gde je kupila ovu tigrastu esarpuuuuu\????????????

pošalji odgovor
Mici   |    21. 05. 2012   |   12:32:22

Plusić

ova devojka je divna! Odusevljava me, spaja nespojivo i izgleda vrhunski! Sve pohvale Zorannah :*

pošalji odgovor
Search