Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

24. 02. 2015

Svi trikovi za upotrebu korektora

Savladajte ih jednom za svagda!

Da, koristimo ga svaki dan i verovatno ceo  život, da spašava nas svakog od tih dana i da, verovatno ga ne koristimo do maksimuma njegovih mogućnosti! Korektor je kao magičan štapić kojim samo mahnemo i on učini da umor, podočnjaci i bore nestanu, ali kao svaka magija, i ova treba da se savlada i nauči. Evo najvažnijih stvari i trikova koje morate znati o korektoru da biste ga koristili na pravi način:

Prvo nanesite podlogu pa onda korektor, em ćete ga staviti manje, em ga nećete skoro skroz ukloniti nanošenjem tečnog pudera preko.

Najbolji način za nanošenje korektora je da iscrtate trougao koji je usmeren na dole, tik ispod oka. Tako ne samo što ćete pokriti podočnjake, već i dobiti iluziju da je lice zategnuto.

Da se senka ne bi razmazivala i upadala u nabore kapka, pre nje stavite malo korektora na kapak.

Kada sakrivate crvenilo ili bubuljicu, stavite prvo zeleni korektor pa preko onaj koji je u boji vaše kože. Tako ćete poništiti crvenilo prvim a sakriti nepravilnost drugim proizvodom.

Na podočnjake stavljajte korektor sa narandžastim pod tonom i nanosite ga domalim prstom, jer ima najmanji pritisak. Tako ćete pravom dozom pritiska ublendovati proizvod koji će svojim tonom pokriti tamne krugove.

Posle nanošenja korektora, istapkajte područje papirom za upijanje masnoće sa lica, da se fine linije i bore ne bi ocrtale  kada se proizvod uvuče u njih.

Ako pogrešite u nanošenju ajlajnera, samo nanesite korektor na četkicu oštrog ugla i korigujte, bez skidanja kompletne šminke sa očiju.

Da istaknete karmin i sprečite da se on razliva van uglova usana, uokvirite usne sa spoljne strane korektorom koji ćete naneti tankom četkicom.

Učinite da usne izgledaju punije tako što ćete na centralni deo naneti svetli korektor, ublendovati prstom i preko naneti sjaj.

Uvek imajte više od jednog koraktora, osim ako niste rođeni sa besprekornom kožom, jer su vam potrebni druge vrste proizvoda na drugim delovima lica, u zavisnosti od toga koliko pokrivenosti vam je potrebno!

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search