Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 12. 2011

Korektor za podočnjake

Kako odabrati i kako naneti

Može postojati nekoliko razloga zašto imate tamne podočnjake: to može biti nasledno, hormonski ili znak da ste samo vrlo umorni. Osim onih svakodnevnih saveta “spavajte 8 sati” i  “pijte minimum 2l vode dnevno” dobro dođu i saveti kako da se rešite podočnjaka – odmah.  Čak iako ne koristite tečnu podlogu, bilo bi dobro da imate korektor za podočnjake. Možete ga nanositi četkicom ili prstima. Ako se odlučite za prste stavite tri tačkice korektora na podočnjak i tapkanjem pokrijte celu regiju koja je druge boje. Ako koristite četku, proizvod možete razvući i četkom, ali opet koristite tapkajuće pokrete. Ne zaboravite da je koža oko očiju vrlo nežna i da je neophodno da budete pažljivi. Vrlo koristan savet je da spustite korektor malo niže od linije podočnjaka, da ne biste baš naglasili njegovo mesto. Nanesite ga i na gornji kapak kako biste neutralisali njegovu boju i napravili dobru podlogu za šminku. Iako ćete na mnogo mesta čuti da bi trebalo puderom u prahu da pređete preko korektora da biste ga fiksirali, naš savet je da budete vrlo obazrivi kada je ovo u pitanju. Puderasti proizvodi dosta isušuju i mogu naglasiti postojeće bore. Budite vrlo štedljivi kada je puder u prahu oko očiju u pitanju i koristite veliku četku.

Što se količine tiče, bolje bi bilo da nanesete više manjih slojeva, nego jedan veliki. Prevelika količina korektora će se samo uvući u prirodne borice oko očiju i naglasiti ih. Znači, nanesite tanak sloj korektora na ceo podočnjak i malo ispod, pa onda još jedan sloj na najtamniji deo.

Kada govorimo o samom izboru boje, boja korektora ne mora da odgovara boji ostatka tena. Podočnjaci su najčešće sivlji ili plavlji od ostatka kože na licu. Da biste najbolje prekrili tu boju, koristite i neki korektor sa toplijim, rozikastim podtonom.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search